Spelinspektionen straffar Kindred-ägda Spooniker – får böta 100 miljoner

Kindred Spooniker Betting
Spelinspektionen straffar Kindred-ägda Spooniker – får böta 100 miljoner

Foto: AP Photo/John Locher

Finwire / Breakit

Bettingbolaget Kindreds dotterbolag Spooniker får en varning och sanktionsavgift på 100 miljoner kronor av Spelinspektionen för att man erbjudit otillåtna bonusar

Spelinspektionen anser att de överträdelser som Spooniker gjort sig skyldiga till är allvarliga, heter det i ett pressmeddelande.

Myndigheten gjorde kontroller i mars, maj och juni och under den perioden upptäcktes flera otillåtna bonuserbjudanden. Även spel som inte omfattades av licensen ska ha upptäckts.

"Då Spooniker Ltd vidtagit rättelse och att det antas att bolaget framöver inte kommer att bryta mot reglerna om bonuserbjudanden eller erbjuda spel som inte omfattas av licensen anser Spelinspektionen emellertid att en varning tillsammans med en sanktionsavgift är ett tillräckligt ingripande", går det att läsa i pressmeddelandet.

Kindred har efter kontakt med myndigheten antagit en mer restriktiv hållning till bonusar enligt bolaget själva. Men spelbolaget kommer ändå att överklaga beslutet.

"Kindred kommer att överklaga Spelinspektionens beslut i syfte att få rättslig vägledning i hur lagstiftningen ska tolkas. Till dess att utdömda varningar och sanktionsavgifter prövats i domstol och vunnit laga kraft behåller Kindred sin restriktiva tolkning", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Sanktionsavgiften från Spelinspektionen ska uppgå till högst tio procent av licenshavarens omsättning.

Spooniker har svensk spellicens för sajter som Unibet, Mariacasino och Storspelare.

Läs fler artiklar
LÄS MER