Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Sjukhuset har brist på handsprit – anställda på Sandqvist startar insamling

Foto: TT & Skärmdump

Arbetar ditt företag hemifrån just nu? Då kan det vara läge att donera handspriten ni har på kontoret.
Det menar väskbolaget Sandqvist, som nu startar en insamling.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

När några anställda på det snabbväxande väskbolaget Sandqvist såg en nyhet om att handsprit hade stulits från ett sjukhus fick de en idé. Företaget hade nyligen beslutat sig för att alla anställda skulle arbeta hemifrån och kontoret stod därmed tomt. Handspriten de tidigare köpt in hade de inte längre behov av.

“Vi hade lite över från tidigare beställningar som kanske nu kan komma till användning”, säger Tora Grape, kommunikationsansvarig och Danielle Drake, PR-ansvarig, i ett mejl till Breakit.

Nu vill de hjälpa sjukhuset att samla in handsprit genom att få fler företag att följa deras exempel. Bolaget har nu startat en insamling, som kommer att genomföras på måndagen den 16 mars.

Förhoppningen är nu att fler företag ska se över sina lager och kolla om de också har handsprit att donera. Sandqvist ser därefter till att ordna med upphämtning av handspriten och leverans till sjukhusen.

“Det här är ett enskilt initiativ där vi såg möjlighet att tillgodose ett behov som i första hand gäller sjukhuset som var utsatt i artikeln, men vi får se hur det utvecklar sig. Om det finns ytterligare behov och handsprit över, ser vi gärna på möjligheten att tillgodose andra sjukhus eller institutioner”, skriver de till Breakit.

Bolaget kommer också att uppdatera med mer information om arbetet på sin Facebooksida.

Breakit har tidigare skrivit om Sandqvist som 2018 omsatte över 100 miljoner kronor. Läs gärna vår intervju med väsksuccéns grundare Sebastian Westin.

Så här ska Sandqvist insamling gå till:

1. Företag ser över hur mycket handsprit de har i sina lager
2. Har man handsprit över kan man höra av sig till mejlen collaboration@sandqvist.com
3. Ange kvantitet och upphämtningplats
4. De koordinerar sedan med institution/sjukhus och ser till att leveransen kommer rätt.

Läs mer