Uppgifter: Ambia planerar att sätta Digital Inn i konkurs

Digital InnAmbiabutiksdöd

Foto: Tobias Blixt

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Verksamheten ska flyttas in i annat bolag.

Kriskedjan Digital Inn har åkt på nya skatteskulder, det kunde Breakit rapportera under gårdagen. Samtidigt har butikerna inga produkter att sälja och en källa berättade för Breakit att det inte fanns någon prognos för när problemen skulle vara lösta. 

Digital Inn själva, som ägs av börsnoterade Ambia Trading, har meddelat att det pågår en omorganisation som påverkar verksamheten. Enligt kommunikation från Ambia finns också planer på att flytta över butikernas verksamhet till ett nystartat bolag kallat Digital Inn Sweden AB.

Nu rapporterar Computer Sweden att planen är att försätta Digital Inn AB, där det förutom skatteskulderna, också finns stora skulder till leverantörer, i konkurs. Tanken är också att försöka återanställa personalen i det nya bolaget, rapporterar sajten.

Digital Inn har även återkallat sin F-skattsedel på egen begäran sedan den 19 februari. Något som våra Premium-användare kunde läsa om i förra veckans Off the record.

Varnar andra för att handla på Digital Inn

Computer Sweden har också kommit i kontakt med en av Digital Inns kunder som betalat i förskott för en beställd dator. Det har sedan visat sig att han varken har kunnat få vare sig dator eller pengar tillbaka.

“De sade att köpet kan gå tillbaka, men så visade det sig att de inte har några pengar att ge tillbaka. Det handlar om 16.000 kronor. Så problemen är alltså ända nere på vad som borde vara småaffärer för dem. Men för vår verksamhet är det väldigt mycket pengar. Jag vill verkligen varna andra personer från att handla där”, säger Karl-Gunnar Norén, som driver förlaget Nielsen & Norén.

HELA LISTAN: Alla som vill ha pengar av Digital Inn

Läs mer