Löwengrip Beauty stäms av Nordic Tech House

Nordic Tech House Löwengrip Beauty
Löwengrip Beauty stäms av Nordic Tech House

Isabella Löwengrip och Linus Kaasik, vd på Nordic Tech House.

Tobias Blixt

Reporter

Nordic Tech House tar Löwengrip Beauty till rätten.

Bakgrunden är en renovering av en lokal i centrala Stockholm som Löwengrip Beauty skulle ha bekostat tillsammans med Nordic Tech House, Hermine Hold och Löwengrip invest.

Totalt krävs Löwengrip Beauty på 720.278 kronor för obetalda fakturor från sommaren och hösten 2019. En faktura från så sent som i februari ska också vara obetald, skriver Expressen.

Nordic Tech House menar att de har fått betala hela summan för renoveringen själva. Löwengrip Invest och Löwengrip Beauty håller inte med om det utan menar att det aldrig fanns någon överenskommelse om att de skulle dela på kostnaderna för renoveringen.

Löwengrip en av grundarna

Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius var med och startade Nordic Tech House tillsammans med Viktor Lundqvist, Linus Kaasik och Patrik Unevik.

Tanken var att de skulle hjälpa grundare som hade en idé att förverkliga den och göra ett riktigt bolag av dem.

I augusti förra året kunde dock Breakit rapportera att Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius hade sålt sina andelar i bolaget till de tre övriga grundarna.

Isabella Löwengrip sålde nyligen Löwengrip Beauty till norska Dermanordic i en affär som värderade bolaget till i runda slängar 50 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER