Klarna i tvist med Pablo Escobars bror: ”De bryter sitt kontrakt"

Klarna Pablo Escobar Inc Escobar Fold 1
Klarna i tvist med Pablo Escobars bror: ”De bryter sitt kontrakt"

Claudio Bresciani / TT.

Towe Boström

Reporter

Pablo Escobar-bolaget, med svensken Olof Gustafsson i spetsen, vill ha sina miljoner – men Klarna är tveksamma.

Klarna har hamnat i en något annorlunda situation där det blossat upp en konflikt mellan den svenska betaljätten och Pablo Escobar Inc. 

Pablo Escobar Inc har som namnet antyder koppling till knarkkungen med samma namn. Bolaget drivs i dag av Pablo Escobars bror Roberto De Jesus Escobar Gaviria och svensken Olof Gustafsson.

Den pågående tvisten grundar sig i att Pablo Escobar Inc släppt en vikbar smartphone, Escobar Fold 1, som sålts genom Klarna. Tre dagar efter släppet stoppades handeln av Klarna, och nu kräver Pablo Escobar Inc 4 miljoner kronor då de anser att Klara fryst pengarna, det rapporterar Di digital.

Medgrundaren och vd:n Olof Gustafsson ska ha tecknat ett säljavtal med Klarna genom sitt svenska bolag Affideer AB.

”De bryter sitt kontrakt med oss efter bara tre dagar och hänvisar till ’etiska skäl’. Men de visste vad vi skulle sälja, under vilket namn, och jag vet inte om det är något oetiskt med att sälja telefoner”, säger Olof Gustafsson till Di Digital.

Klarna har inte kommenterat händelsen, men Di uppger att de tagit del av ett intern mail där det framgår att Klarna tvivlar på att telefonerna kommer att levereras.

Läs fler artiklar
LÄS MER