Sök

Ridely tar in nya miljoner till sin hästapp – nu ska de frälsa brittiska ryttare

ZtableRidelyHälsa

Erika Hjertén, Joanna Sieradzka, Totta Ogander, Helene Adalberth, Ingrid Sundqvist. Foto: Press.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Ridely travar in på ny marknad.

Ridely skulle kunna beskrivas som en Lifesum eller Fishbrain fast för ryttare. I appen kan användarna registrera sina ridpass och Ridely har också byggt upp ett video-arkiv där kända ridsport-profiler ger sina bästa tips.

Fram tills helt nyligen var namnet på appen Ztable men nu har bolaget alltså bytt namn.

“Vår engelska partner krävde faktiskt det. De kan tydligen inte uttala ett ord som börjar på ´Z´ följt av ett ´T´ av någon anledning. Först tänkte vi att han måste ha fel men efter att kollat med ett gäng engelsmän insåg vi att han hade rätt”, säger Ingrid Sundqvist, medgrundare och vd på Ridely.

Efter att ha lanserat appen på den svenska marknaden sommaren 2017 är bolaget nu nämligen redo att gå in på den brittiska marknaden. För någon vecka sedan blev en nyemission på knappt fem miljoner klar och lanseringen sker i mars.

Siktar på att ta in mer pengar

“Vi kommer använda merparten av pengarna till att etablera oss i Storbritannien och utveckla produkten. När vi kan visa upp mer siffror från försäljningen av vår premium-version i Sverige så kommer vi sannolikt göra en större finansieringsrunda”, säger Ingrid Sundqvist.

För även om Ridely än så länge bara finns i större skala i Sverige är ambitionerna betydligt större än så:

“Vi ska bli en global spelare på den här marknaden. Det finns 50 miljoner ryttare i världen och vi vill ha många av dem som användare”, säger Ingrid Sundqvist.

I dag har appen i Sverige 15.000 aktiva användare i månaden och det är bland dessa som Ingrid Sundqvist i första hand hoppas rekrytera köpare av premium-versionen.

“Strategin är att få in gratisanvändare och sedan konvertera de som är mest aktiva till premium-kunder”, säger hon.

Ingrid Sundqvist kontrollerar tillsammans med sina medgrundare Erika Hjertén och Totta Ogander aktiemajoriteten i bolaget. Största externa ägare är Almi invest. 

Läs mer