Rekryterings-startupen Teamtailor tar in 50 miljoner kronor

Teamtailor HR-tech
Rekryterings-startupen Teamtailor tar in 50 miljoner kronor

Teamtailors teamFoto: Press

Caroline Englund

Reporter

Teamtailor har vuxit i rekordfart – nu tar det digitala rekryteringsbolaget in 50 miljoner kronor i nytt kapital.

Teamtailor hjälper företag att samla hela sin rekryteringsprocess på en och samma plattform. Förenklat kan man säga att det handlar om att göra företagens klassiska "jobba hos oss"-sidor på sajterna mer attraktiva – samtidigt som man har utvecklat ett speciellt rekryteringsverktyg som är kopplat till karriärsidorna.

Bolaget har vuxit snabbt de senaste åren och används idag av över 2.500 företag. Några exempel på kunder är Daniel Wellington, Boozt, Izettle och Kry. 

För att fortsätta att investera i tillväxt tar Teamtailor nu in 50 miljoner kronor från Sprints Capital, som fokuserar på investeringar i tillväxtsegmentet i Europa. Sprints övriga investeringar inkluderar bland andra Revolut, Chrono24 och Hemnet.

Satsar internationellt

“Det nya kapitalet gör att vi kan satsa ännu mer på produktutveckling och vår internationella expansion för att hjälpa fler bolag världen över med sin rekrytering”, säger Erik Andersson, medgrundare på Teamtailor i ett pressmeddelande. 

Teamtailor grundades år 2013 av Erik Andersson, David Wennergren och Richard Johansson, som tidigare varit delaktiga i att bygga företag såsom Mynewsdesk och Skype.

2018 omsatte Teamtailor 43,5 miljoner kronor och gjorde en vinst på 2,8 miljoner kronor.

Förra året ska omsättningen ha landat på 72 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER