Anna Stenberg blir ny toppchef på Kinnevik – kliver in i ledningsgruppen

KinnevikWESRekrytering

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Anna Stenberg: "Känns som att komma hem"

Wes, eller Women Executive Search som hela namnet lyder, grundades av Anna Stenberg för sju år sedan. Grundidén var att hjälpa företag att rekrytera kvinnor till ledande positioner.

Hösten 2018 sålde Anna Stenberg sitt företag för ett tvåsiffrigt miljonbelopp. Sedan dess har hon varit en aktiv investerare på den svenska startupscenen.

"Jag älskar att investera i bolag, de vinster jag har fått från Wes under åren har jag investerat", sade hon då.

Nu står det klart att Anna Stenberg värvas av investmentbolaget Kinnevik. Hon får den nyinrättade rollen som Chief People and Platform Officer och kommer även att ingå i ledningsgruppen.

"Att börja på Kinnevik känns som att komma hem. Kinnevik ligger i framkant när det kommer till att stötta värdedrivet ledarskap och en högpresterande kultur. Jag delar också Kinneviks tro på digitalisering och teknisk innovation för att skapa både aktieägarvärde och socialt värde. För mig är detta en perfekt kombination", säger Anna Stenberg i en kommentar.

Kinneviks vd Georgi Ganev kommenterar rekryteringen såhär:

"Anna har en bakgrund som framgångsrik entreprenör och investerare och eftersom hon började sin karriär inom gruppen så förstår hon vår kultur väl. Anna kommer vara ett mycket bra stöd i att maximera värdet av vår unika plattform och i arbetet med att bygga effektiva, marknadsledande och hållbara bolag", säger vd Georgi Ganev.

Anna Stenberg började sin karriär inom Kinnevikgruppen.

Här kan du läsa en längre intervju med Anna Stenberg.

Läs mer