Spelveteraner startar Wild Games – Supercell investerar 10 miljoner kronor

Wild Games spel
Spelveteraner startar Wild Games – Supercell investerar 10 miljoner kronor

Foto: Mikael Sjöberg

Tobias Blixt

Reporter

Grundaren: "Vi tar gärna över världen, men vi vill göra det på ett ödmjukt sätt.”

Med bas på Södermalm i Stockholm har sex stycken spelveteraner med tung erfarenhet från bland annat Dice, Paradox och Starbreeze dragit igång uppstickaren Wild Games.

Tidigare har grundarna främst jobbat med påkostade spel för PC och konsoler, som exempelvis Battlefront och Battlefield.

Men med den nya studion vill de fokusera på något helt annat – mobilspel.

”Det är en helt annan plattform. Produktionsvärden är fortfarande väldigt viktiga för oss, vi vill ha hög kvalitet och vi vill slå världen med häpnad. Det går att göra djupa och lättillgängliga upplevelser på mobilen",  berättar Robert Wasser, VD på Wild Games, och fortsätter:

"Vi tror att vi kan ta med en del saker ifrån våra tidigare erfarenheter med triple A-spel (AAA, en term för spel med hög produktionsbudget reds.anm.) som inte har gjorts förut."

Supercell har investerat 10 miljoner

När Breakit besöker den nystartade studion finns ännu inte något spel att visa upp. Wild Games grundades i december och har hittills mest utforskat möjligheterna kring sin första titel. Men även om studion än så länge inte har utvecklat något spel så har bolaget redan fått in cirka 10,5 miljoner kronor i riskkapital från den finska speljätten Supercell.

”Supercell var vårt förstahandsval. De har varit en förebild för oss som företag, de förstår spel och har samma filosofi som vi har. Man behöver inte tassa på tå kring dem. De ger oss också friheten att arbeta på ett sätt som är värdefullt för oss”, säger Robert Wasser.

Han berättar samtidigt att de startade helt utan finansiering och att de inledningsvis arbetade utan lön.

Men att de skulle hitta någon som ville investera i studion var de ändå ganska säkra på.

Måste visa något – redan i år

Exakt hur stort ägande Supercell tagit i Wild Games har bolaget inte gått ut med. Men de är minoritetsägare, enligt Robert Wasser. 

Planen framöver är att bygga spel som ska vara lättillgängliga för en bredare allmänhet, spel som ska vara enkla att ta till sig. Någon form av lansering ska även ske under året enligt Robert Wasser, men de räknar inte med några intäkter under 2020.

“I år måste vi ha något att visa, annars är det inte godkänt.”

Hur snabbt vill ni växa?

“Vi vill ju växa på sikt, men först ska vi se till att vi har allt som vi behöver för att verksamheten ska fungera. För mig är det viktigt att vi gör bra saker, med en bra plan och där vi kan växa organiskt. Vi tar gärna över världen, men vi vill göra det på ett ödmjukt sätt.”

Wild Games är grundat av Joakim Lord, Magnus Sjöberg, Robert Wasser, Carlos Villarreal Kwasek, Gustav Hagerling, Heikki Joas.

Läs mer

Hello There fortsätter musiksatsning och siktar mot börsen

Doldisens Shortcake gör vinst på 295 miljoner – men vi vet fortfarande inte vad han gör

250 miljoner i förlust – nu tvingas G-loot svänga om

Läs fler artiklar
LÄS MER