Sök

Expressen ska spara 115 miljoner

ExpressenMedier

Klas Granström, tillförordnad chefredaktör på Expressen.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Nedskärningar väntar.

 Det rapporterar Dagens Media. 

På ett möte under onsdagen ska medarbetare på Expressen och Lifestyle-delen ha informerats om sparpaketet, skriver tidningen. Anledningen är den svaga annonskonjunkturen. 

Tidningens fackordförande Jan Spångberg vill inte kommentera hur mycket pengar som ska sparas, men dementerar inte tidningens uppgifter om att de skulle handla om 115 miljoner kronor.

“Det är förstås väldigt dystert och inte klackarna i taket om man säger så. Så sent som i höstas hade vi ju ett annat sparprogram, så det är ingen bra utveckling”, säger han till Dagens Media.

"Förståeligt att medarbetare är oroliga"

Enligt Klas Granström, tillförordnad chefredaktör på Expressen, är summan lägre än vad som uppgetts. Det ska röra sig om ett behov av att minska kostnaderna med drygt 100 miljoner kronor på årsbasis.

“Det är förståeligt att medarbetare är oroliga och vill veta om det kommer att ske personalneddragningar. Svaret på det är ja – men i vilken omfattning är inte klart”, säger Klas Granström.

Ett förslag ska tas fram och sedan väntar en förhandling med facket.

Under hösten genomförde Expressen ett annat sparpaket. Då handlade det om 40-45 miljoner kronor som skulle sparas, något som innebar att 20 tjänster försvann.

Det senaste sparpaketet ska påverka alla verksamheter inom Expressen och Lifestyle.

Läs mer