Sök

Techmiljardärerna har investerat i Voi – i smyg

VoiElscooter

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Har satsat på elscootern.

Det svenska elscooter-startupen Voi hade något av en rivstart när bolaget lanserade sina elsparkcyklar. Från att bolaget grundades 2018 till lansering tog det bara några få månader och idag finns bolaget i 40 städer fördelade över 10 länder. 

För att kunna expandera i rask takt har bolaget tagit in stora mängder riskkapital. Totalt 1,2 miljarder kronor sedan starten, där framstående ägare är bolag som Vostok New Ventures, Balderton Capital, Project A Ventures och Creandum.

Men i ägarkretsen finns också ett antal techmiljardärer, det rapporterar Di Digital, med hänvisning till handlingar från Bolagsverket.

En av investerarna som är kända sedan tidigare är Cristina Stenbeck, som äger 2,3 procent av bolaget. Voi har även kommunicerat att Sebastian Knutsson finns med bland investerarna, med en liten andel på 0,2 procent. 

Nu visar det sig att även Izettle-grundarna Jacob de Geer och Magnus Nilsson sitter på knappa 0,1 procent vardera i elsparkcykelbolaget. En annan delägare är Klarnas medgrundare Victor Jacobsson, med 0,2 procent av aktierna genom bolaget Tactio Partners.

Di Digital uppmärksammar också att Tinders medgrundare Justin Mateen, Amazon-chefen Jeff Wilke och Sujay Tyle, medgrundare av Frontier Car Groups, finns i ägarlistan.

I en tidigare version av artikeln stod det att Felix Hagnö ägde aktier i Voi genom bolaget Ramido Holdings. Det stämmer inte, Di Digital hänvisar till felaktiga uppgifter från det cypriotiska bolagsverket.

Läs mer