Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Medpeople tar in 10 miljoner – från Bonit och Gullspång

Kave Soultani, vd Medpeople. Foto: Press/Istockphoto

Har specialiserat sig på att lösa korta vakanser inom vården.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Genom att lösa sjukvårdens korta, oförutsägbara, vakanser hoppas medtech-bolaget Medpeople kunna lösa ett större problem med långa vakanser inom sjukvården. Med en app där vårdpersonal kan välja bland olika uppdrag vill bolaget hitta extern bemanning till sjukvården, utan att den ska behöva använda sig av långa konsultuppdrag.

Inom vården har så kallad stafettpersonal varit ett hett debatterat ämne i flera år.

Kave Soultani, grundare och vd på Medpeople, menar att de vill lösa resursproblematiken som finns inom sjukvården, liksom bakgrundsfaktorerna som gör att resursproblemen uppstår.

“Ungefär 90 procent av sjukvårdens resursbehov är luckor som uppstår när personalen till exempel blir sjuk. Det är bara 10 procent av dessa löses av dagens bemanningsföretag. En del löses av sjukhus själva, men många löses aldrig”, säger Kave Soultani och fortsätter.

“I slutändan leder det till att folk säger upp sig eller blir sjukskrivna under längre perioder, vilket är väldigt kostsamt. Vi försöker primärt lösa de korta vakanserna för att på så sätt förhindra långa vakanser.”

Tunga investerare

Några som tror på företagets idé är Brandberg-familjens riskkapitalbolag Gullspång Invest och familjen Leksells Bonit Capital. De investerar nu totalt 10 miljoner kronor i Medpeople, där 8 miljoner kommer från Bonit Capital. 

“Det är två långsiktiga och bra investerare som är värderingsdrivna. Bonit investerar primärt i medtech och health tech, de är experter inom området. Vi är jätteglada över att de vill investera”, säger Kave Soultani.

Årsredovisningen från 2018 visade på 11 miljoner kronor i omsättning, med ett minusresultat på cirka 2 miljoner kronor. Hur resultatet ser ut 2019 kan Kave Soultani inte säga ännu, men omsättningen landar på cirka 20 miljoner kronor. 

“Det var ett år då vi investerat mycket i våra egna interna processer, där vi rekryterat och byggt vårt varumärke. Under 2020 kommer Medpeople att synas och höras mycket mer”, säger han.

I dagsläget är bolaget främst verksam inom Storstockholm. Planen är att kunna expandera framöver. Dessutom väntar ytterligare affärsben som bolaget ska stå på, exakt vad de går ut på vill man inte avslöja ännu.

Läs mer