Spobik köper upp Cykelkraft

cykelkraft Konkurs e-handel
Spobik köper upp Cykelkraft

Peter Arvidsson Foto: Spobik

Johanna Ekström

Reporter

Nu står det klart att konkursboet i cykel-e-handlaren köps upp av Peter Arvidssons Spobik.

I oktober gick Cykelkraft in i en rekonstruktion, då fanns goda förhoppningar på att verksamheten så småningom skulle kunna fortsätta. Men en av bolagets större leverantörer höll inte med, och i december tvingades bolaget till en konkurs. 

Sedan dess har det pågått utförsäljningar och konkursboet har satts ut till försäljning. 

Enligt konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson har intresset varit stort. 

Totalt har ett tiotal potentiella köpare hört av sig. 

“Men alla är intresserade av olika saker. Tillslut var det två intressenter kvar och de här kunde erbjuda det bästa budet”, säger han. 

"Cyklingen har en fantastisk framtid"

Köpare är ett företag som heter Spobik. Bakom det står Peter Arvidsson, som har arbetat i branschen i 20 år. Han är grundare och vd för företaget, som lanserades i augusti 2018.

”Vi siktar på att tillhöra de vassaste i Europa. Vi ska erbjuda modern handel med en blandning av webbshop och fysiska butiker. Vi kommer enbart att jobba med de sporter där vi är experter”, sade han i ett pressmeddelande vid lanseringen.

Bolaget har flera fysiska butiker i Jönköping, där bolaget även har sitt lager och huvudkontor. Företaget äger även Cykelhuset, som har butiker i Göteborg och Uddevalla.

”Cyklingen har en fantastisk framtid. Vi kan cykel och vill satsa på det fullt ut."

Hopp för oprioriterade borgenärer

Bolaget omsatte 14,5 miljoner kronor under 2018 med ett resultat på 1,7 miljoner kronor.

Spobick köper upp Cykelkrafts lager, varumärke och e-handelsplattform. Exakt vad prislappen landade på vill Lars-Henrik Andersson inte gå in på. Men han har förhoppningar om att även de oprioriterade borgenärerna ska kunna få en utdelning. 

Största prioriterade borgenär är SEB som har en fordran på 7 miljoner kronor. 

Om även Cykelkrafts butiker kommer finnas kvar är i nuläget oklart, eftersom det i så fall blir en förhandling mellan den nya köparen och hyresvärdarna som sitter på butikslokalerna.

Breakit har varit i kontakt med Peter Arvidsson, som bekräftar affären men bett om att få återkomma med ytterligare kommentarer.

Läs fler artiklar
LÄS MER