Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Grace vill göra det möjligt att ta ut lönen i förskott – backas av techprofil

Josef Fallesen, två grundare till Grace samt Niklas Norén från JNE Invest

Det nystartade fintechbolaget Grace har tagit fram en tjänst som gör att man kan ta ut en del av sin kommande lön i förskott. Nu tar bolaget in 7 miljoner kronor i nytt kapital.
Bland investerarna finns bland annat podd- och techprofilen Josef Fallesen.

Caroline Englund

Caroline Englund

caroline@breakit.se

Reporter

Bakom Grace står Adam Lewestam, Birkir Veigarsson och Thorir Gudlaugsson, som alla tidigare har jobbat inom bankvärlden och sett hur stor hanteringen av krediter är.

“Tanken med tjänsten är att användarna ska slippa ta dyra smålån och istället använda pengar från sin framtida lön”, säger Adam Lewestam till Breakit. 

Han berättar att liknande tjänster finns i USA och i Storbritannien. 

Tjänsten beskrivs som en betaltjänst. En privatperson som har en inkomst (till exempel lön) som kan verifieras med bolagets teknik kan få en del av inkomsten utbetalad av bolaget innan den riktiga lönen hamnar på kontot. Bolaget drar sedan motsvarande summa från kontot när den riktiga lönen väl kommer. 

Den som vill använda tjänsten kommer först att kunna testa den gratis och sedan betala för dem som en prenumeration.  

Backas av poddprofil

Nu tar bolaget alltså in kapital och bland investerarna finns bland annat Josef Fallesen, som tidigare drev Businesspodden. Det senaste året har han varit delägare i entreprenören Christian Gaisers investeringsbolag CG Partners och det här är deras andra investering. 

“Grace har en enorm potential i Sverige och Europa och kommer hjälpa oerhört många människor", säger han i en kommentar.

Med i investeringsrundan finns också ett fåtal affärsänglar. Pengarna ska användas till att rekrytera personal och att växa.

Tjänsten kommer att lanseras under året.

Läs mer