Wallenstam satsar på bostadsappen Tmpl – tar in 15 miljoner

TMPLBostad

Henrik Svanqvist, vd på TMPL. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Appen som vill göra livet enklare för hyresgäster tar in nytt kapital för att fortsätta utveckla sin tjänst.

Med en app som låter hyresgäster sköta allting från att betala hyran till att boka tvättid har Uppsala-bolaget Tmpl lockat fastighetsbolag som Oscar Properties, Wallenstam och Hufvudstaden som kunder.

Breakit har tidigare uppmärksammat appen som ska samla olika bostadsnära tjänster som backats av tunga bolag som Comhem och Oscar Properties. 

Nu rapporterar Di Digital att bolaget har tagit in 17 miljoner kronor i en nyemission. Det är Wallenstam som leder rundan med totalt 10 miljoner kronor, men även Hitta.se:s vd Alexander Hannerland deltar i rundan.

Pengarna ska främst går till fortsatt utveckling av plattformen.

”Pengarna ska räcka till en fortsatt utveckling av plattformen som ligger inom ramen för vår 'roadmap' de kommande 12 månaderna. Vi kommer att göra en ny runda framåt våren och ta in pengar för en internationell expansion. Vi för diskussioner just nu med Norge och Finland, och i England har vi redan pilotkunder” säger Henrik Svanqvist, grundare och vd på Tmpl till sajten.

Han vill inte avslöja för Di Digital hur många kunder bolaget har idag, men säger att fastighetsägare som de har kontrakt med har ett bestånd på sammanlagt omkring 250.000 lägenheter.

Under 2018 omsatte Tmpl 1,3 miljoner kronor med ett minusresultat på 15,4 miljoner kronor. Bolaget planerar också att ta in ytterligare kapital för att fortsätta finansiera satsningen. De har tidigare tagit in runt 45 miljoner kronor.

”Vi har kommunicerat att vi ska börja visa svarta siffror under 2021”, säger Henrik Svanqvist. 

Hans Wallenstam, vd på Wallenstam, säger stänger inte heller dörren för ytterligare investeringar i bolaget. 

Läs mer