Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Här är svenskarna som är störst på Instagram

Foto: Istockphoto.com

Svenska influencers lockar storpublik – här listar vi de största profilerna på plattformen.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Instagram är ett av världens största sociala medier och är en av de mest använda apparna i Sverige. Internetstiftelsen undersökning Svenskarna och Internet visade nyligen att hela 41 procent av de svenska internetanvändarna använde appen varje dag.

Men vilka svenska Influencers har egentligen flest följare?

Influencer marketing-företaget Beatly har för andra året i rad listat vilka svenskar (bara influencers, inte sportstjärnor eller andra kändisar) som är störst på Instagram.

Toppar listan långt före profiler som Kenza Zouiten och Bianca Ingrosso gör Anna Nyström.

Hennes träningskonto har hela 8,4 miljoner följare och ett engagemang på 2,9 procent. Att hon trots det är något av en doldis här i Sverige förklaras av att bara 4,5 procent av hennes följare kommer från Sverige. Det kan man jämföra med den i Sverige betydligt mer kända Bianca Ingrosso var 1,1 miljoner följare till 65 procent består av svenskar.

Hela listan hittar ni här:

Namn                  Följare  

Anna Nyström     8,4m     

Rachel Brathen   2,1m       

Linn Löwes          2,1m      

Kenza Zouiten      1,9m      

Clara Lindblom    1,97m    

Hanna Öberg       1,74m    

Janni Delér           1,4m     

Christoffer Collin   1,2m    

Bianca Ingrosso    1,1m     

Beatly skriver att Instagrams val att fasa ut möjligheterna för användare att se lajks på inlägg gör att företag måste hitta andra mått för att utvärdera sina samarbeten med influencers.

Breakit har tidigare granskat influencerbranschen när vår reporter Towe Boström wallraffade som influencer på Instagram. Hon visade hur lätt det var att lura företag med hjälp av köpta följare.

Läs mer