Zlatan Ibrahimovics hemliga investering – doldis-startup backas av superstjärnan

UnknownStorage365riskkapital

Från vänster Rikard Öhman, Ola Eriksson, Thomas Modner.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

“Jag får tyvärr inte kommentera något om hans bolag”.

E-sport, parfymer, kläder, betting, fotbollsklubbar – Zlatan Ibrahimovic har de senaste åren byggt upp en ganska spretig portfölj av innehav i olika verksamheter.

Nu kan Breakit avslöja att superstjärnan gjort sitt intåg i ytterligare en bransch. Denna gång handlar det om förmedling av olika lagerutrymmen.

Zlatan Ibrahimovics ägarbolag Unknown AB har i det tysta seglat upp som en av storägarna i Uppsala-bolaget Storage365. Unknown AB äger, enligt aktieboken, några procent i Storage365.

“Jag får tyvärr inte kommentera något om hans bolag. Men jag kan bekräfta att Unknown AB är en av våra delägare”, säger Storage365:s vd Thomas Modner.

Tillsammans med sina medgrundare Ola Eriksson och Rikard Öhman drog han igång verksamheten i november 2016. Thomas Modner hade då hoppat av en chefskarriär på telekomjätten Ericsson och använde avgångsvederlaget till att bygga upp Storage365.

Affärsidén är att länka ihop uthyrare av lagringsyta med företag och privatpersoner på jakt efter förvaringsplatser. Storage365 har byggt upp en digitala marknadsplats där det är gratis att annonsera. När en matchning skett mellan uthyrare och kund så tar Storage365 ut en förmedlingsavgift på runt 15 procent. 

“Vi har förmedlat över 1500 affärer sedan starten och nu känner vi att produkten är så bra att vi kan trycka på gasen”, säger Thomas Modner.

Som ett led i expansionen gör Storage365 en nyemission på cirka 10 miljoner kronor. Zlatan Ibrahimovic går inte in med några pengar i den här finansieringsrundan. 

Istället är det en handfull affärsänglar som Öjje Holt, Ulf Tidholm, Mats Eriksson och Marcus Schiller som står för det nya kapitalet. Dessutom deltar också Länsförsäkringar i Uppsala i nyemissionen.

“Vi kommer lägga pengarna på marknadsföring och att utveckla tjänsten ännu mer. Idag är vi fyra personer här men jag räknar med att rekrytera ytterligare två, tre medarbetare”, säger Thomas Modner.

I år kommer omsättningen hamna på några hundratusen kronor och Thomas Modner vill inte ge någon prognos för nästa år:

“Vi sitter och gör en plan just nu så det får vi återkomma till”, säger han.

Läs mer