Carl Brynielsson blir ny Sverigechef på Lendo

LendofintechLånetjänst

Carl Brynielsson och Hanna Neidenmark. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

"En fantastisk möjlighet."

Lånejämförelsesajten Lendo växer kraftigt och omsatte 852 miljoner norska kronor under 2018, en ökning från 704 miljoner norska kronor under 2017. Sajten, som jämför privat- och företagslån, har sedan starten 2007 etablerat sig som en storspelare inom konsumtionslån på den svenska marknaden. Idag finns bolaget på sex marknader i Europa.

Tidigare i år meddelade Lendo att Hanna Neidenmark skulle lämna sin position som vd för Lendo Sverige, för att istället ta en roll som Nordenchef. Nu meddelar Lendo i att de har hittat en ny Sverigechef i Carl Brynielsson.

Anledningen till förändringarna i Schibsted-bolaget är en global omstrukturering där man förbereder sig för snabbare expansion på sina olika marknader.

“Vi är i ett läge där Lendo skriver historia då vi just transformerar om till ett globalt företag. Carl har varit en viktig byggkloss i arbetet som lett fram till att möjliggöra detta och att Lendo idag är marknadsledande i Sverige. Därför är vi extra glada över att det är just Carl som kommer att leda Lendo Sverige till nya framgångar”, säger Hanna Neidenmark i ett pressmeddelande.

Carl Brynielsson kommer från en roll som marknadschef inom Lendo, dit han anslöt 2016. Sin nya roll kommer han att kliva på någon gång i januari. 

“Jag ser mycket fram emot att ta mig an rollen som Country Manager för Lendo Sverige. Utöver att förvalta ett redan framgångsrikt företag med en unik kultur är vår ambition är att skapa ytterligare lokalt fokus och på så sätt vässa vårt erbjudande gentemot marknaden. Att dessutom ha vår globala organisation i ryggen är en fantastisk möjlighet, både på kort och lång sikt”, säger Carl Brynielsson.

Lendo är samtidigt på jakt efter en ny vd till hela Lendo-gruppen med placering på huvudkontoret i Oslo. 

Läs mer