Sök

Brainlit tar in 110 miljoner – vill expandera internationellt

Brainlit

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Deras lösning ska ge bättre ljus till människor som vistas inomhus ofta.

Startupen Brainlit, med säte i Lund, tyckte att vi människor vistades för lite i dagsljus i allt mindre utsträckning. Lösningen blev ett ljussystem som ska återskapa ett naturligt ljus i inomhusmiljöer. 

Bakom bolaget, som grundades 2012, står Tord Wingren. Han har bland annat gjort sig ett namn som en av skaparna till Bluetooth-tekniken. Nu vill Brainlit expandera internationellt och för att göra det tar de in 110 miljoner kronor i en nyemission, det skriver Di Digital.

”Vi har fått med oss 75 nya aktieägare. Vi har haft en ambition om att bredda vårt ägande. Vi är framförallt ett wellness-bolag och har märkt under vår resa att aktiva ägare har varit en viktig del i vår tillväxtresa för att få ut vårt budskap på marknaden och öka intresset och medvetenheten kring ljus och hälsa”, säger Niclas Möttus Olsson, vd på Brainlit till sajten.

Redan idag finns Brainlits ljussystem hos en rad kunder, där svenska generalkonsulatet i Hongkong, Medicon Village i Lund och byggnaden The Spark nämns som exempel.

Några av de större ägarna i Brainlit är enligt Di Digital; Danir som ägs av Dan Olofsson, Bert Nordberg, Anders Runevad, Peter K Andersson, Peter Strand, samt Wingren Hightec, som ägs av Tord Wingrens barn

Läs mer