Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Techtopparna satsar på Prion – ska digitalisera förskolan

Fredrika Bernadotte, Sebastian Siemiatkowski och Niklas Zennström. Foto: Press/TT/Lars Pehrson.

Tunga namn backar Fredrika Bernadottes satsning.

Towe Boström

Towe Boström

towe@breakit.se

Reporter

Bolaget Prion startade inledningsvis som en foto-app för privat bilddelning. Lösningen underlättade exempelvis för förskolor som ville dela bilder med föräldrar utan att behöva lägga upp bildera på offentliga plattformar.

I spetsen för bolaget står vd:n och medgrundaren Fredrika Bernadotte.

Prion har väckt uppmärksamhet med sin tunga ägarlista som bland annat utgörs av Klarnagrundaren Sebastian Siemiatkowski, Atomicogrundaren Niklas Zennström och affärsängeln Sophia Bendz.

Nu, två år efter lanseringen, har Prion breddat sitt fokus rejält. Målet är att digitalisera förskolan genom verktyg som effektiviserar administrationen och kommunikationen med föräldrarna på ett säkert sätt.

Nu tar Prion in 4,4 miljoner kronor från nya och befintliga ägare.

Bland de tidigare investerarna som väljer att satsa nämns Niklas Zennström, Sebastian Siemiatkowski och Kinggrundaren Sebastian Knutsson.

Ska expandera säljet

Pengarna ska gå till satsningar på sälj, produkt och utveckling.

”Vi ska nu expandera det operativa teamet och ägarsidan för att få in ännu mer kompetens och framför allt händer som kan bidra till vår tillväxt” säger Fredrika Bernadotte.

Bland de nya investerarna finns riskkapitalbolaget Icebreaker.vc, Mattias Weinhandl och WES-grundaren Anna Stenberg.

I dag har Prion ett hundratals förskolor knutna till sig, varar majoriteten är betalande kunder, enligt bolaget.

”Det finns otroligt mycket att göra systemmässigt som kan förbättra barnomsorgen. Så fort någon ska ta hand om någons annans barn är det en mängd information som behöver hanteras och överföras", säger Fredrika Bernadotte.

"Väldigt spännande skifte just"

Fredrika Bernadotte säger att Prions mål är att bli världens bästa plattform för förskolan och med det minska den administrativa bördan för personal och chefer. Hon uppger att många förskolor idag använder plattformar som riktas mot skolan, där behoven ser annorlunda ut än inom förskolan.

”Det sker ett väldigt spännande skifte just nu där vi ser att allt fler förskoleverksamheter ställer egna krav på plattformarna de ska använda, och bryter sig loss från att stå i skuggan av skolan", säger Fredrika Bernadotte. 

Läs mer