Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Claes Hemberg satsar på försäkringar – med Avanza-veteraner

Stefan Mahlstein, Annika Saramies, Gertrud Hack och Claes Hemberg har dragit igång Gofido.

"Det är ett nytt perspektiv på en gammal bransch."

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Efter 20 år lämnade Claes Hemberg förra året nätbanken Avanza. Sedan dess har han bland annat satsat i robotrådgivaren Lysa och klivit in i styrelsen i fintech-startupen Aptic.

Nu ger han sig in i en helt annan bransch – försäkringar.

Tillsammans med Annika Saramies, före detta vd på Avanza Pension, Stefan Mahlstein, tidigare affärsutvecklingschef på Avanza, och Gertrud Hack, tidigare Tysklandschef på Avanza startar han nu försäkringsbolaget Gofido.

"Vi har räknat på det och det går att göra det betydligt bättre än det ser ut på marknaden i dag, både ekonomiskt och tekniskt”, säger Claes Hemberg till Dagens Industri. 

"Det blir en mer aktiv och personlig försäkring, och då betalar man bara för det man behöver”, säger Annika Saramies till samma tidning.

Gofido är inte det första bolaget att vilja utmana den gamla försäkringsbranschen. Så sent som i augusti fick den svenska försäkringsstartupen Hedvig in 100 miljoner från bland annat Twitters medgrundare Ev Williams investmentbolag Obvious Ventures.

Gofido siktar på att ta in 30 miljoner innan lanseringen i vår – fram tills dess ska satsningen finansieras av grundarnas egna pengar. 

Läs mer