Allabrf digitaliserar bostadsrättsföreningarna – tar in tio miljoner kronor

Allabrf Bostad
 Allabrf digitaliserar bostadsrättsföreningarna – tar in tio miljoner kronor

Hampus Dahlstedt, vd på Allabrf. Foto: TT

Towe Boström

Reporter

"Nu har vi möjlighet att på riktigt utmana de traditionella aktörerna i branschen”, säger Hampus Dahlstedt, grundare av BRF Group.

Ibland kan det vara lite krångligt att förstå hur det går för bostadsrättsföreningar. En viktig fråga, såväl för den som funderar på att köpa som för den som redan flyttat in. 

Här vill Allabrf hjälpa till. Det är en digital plattform som vänder sig till bostadsrättsföreningar och dess invånare. Visionen är att förbättra föreningarnas ekonomi och samtidigt skapa transparens på bostadsmarknaden.

Databasen, som samlar runt 25.000 bostadsrättsföreningar, innehåller info om faktorer som föreningens ekonomi, lägenheter, försäljningar och styrelser. Plattformen används exempelvis av  boende, spekulanter, styrelsemedlemmar, mäklare och bolånehandläggare. 

Bakom varumärket Allabrf  står bolaget stå ABRF Group, som grundades av Hampus Dahlstedt och Rana Toubal för fyra år sedan.

Ska utmana de traditionella aktörerna

Nu fyller bolaget på kassan med 10 miljoner kronor för att utöka sina satsningar. Fokus ligger på finansiella stödtjänster för bostadsrättsföreningar som exempelvis ekonomisk förvaltning, försäkring och lån.

Bland investerarna hittar vi  Stronghold Invest, Martin Randel, Kristofer Ericson och Henrik Jakobsson.

Lennart Francke, som också investerat i bolaget, tar nu rollen som styrelseordförande. Han har en bakgrund som  finans- och kreditchef på Handelsbanken och är i dagsläget även styrelseledamot i Qliro Financial Services.

Hampus Dahlstedt säger att de är extremt glada över att få in erfarna och kompetenta investerare i bolaget.

"Med detta kapital har vi nu möjlighet att på riktigt utmana de traditionella aktörerna i branschen”, säger Hampus Dahlstedt.

ABRF Group har i dag 15 anställda och över 3.000 bostadsrättsföreningar bland sina medlemmar.

Bolaget omsatte 3,8 miljoner kronor och gjorde ett minusresultat på 2,8 miljoner kronor under förra året.

Läs fler artiklar
LÄS MER