Seth Evermans kommentar är världens mest lajkade på Youtube

Seth Evermans kommentar är världens mest lajkade på Youtube

Emanuel Karlsten

Krönikör

Nu kan han prisas av Youtube.

Världens mest lajkade Youtube-kommentar är svensk! Och du har antagligen ingen aning om vem han är.

Men i en annan del av internet är han störst. 

För Mediepodden berättar den svenska youtubern Seth Everman allt.

Seth Everman. Kanske har du sett honom fladdra förbi i flödet. Huvudet rakat, markerade ögonbryn och en allvarlig blick. Oftast gör han musikaliska och komiska versioner av populärmusik som blir enormt populära. En av hans senaste, “Hur man gör Billie Eilish ‘Bad guy’” har fått 40 miljoner visningar på Youtube. 

Det var när han ville marknadsföra det klippet som Seth Everman fick idén om att skriva en kommentar på Eilish musikvideo, Bad guy, på Youtube. 

“I’m the bald guy”, blev den enkla kommentaren. 

Samtidigt höll hans egen video på att bli ett slags meme, trendade på Youtube och Tiktok. Folk som gillade hans video sökte på originalet, hamnade på Billie Eilish musikvideo, och där, i kommentarsfältet, fanns Seth Evermans kommentar, som man i sammanhanget därför tyckte var lustig – och klickade “gilla” på.

Det och flera andra komponenter gjorde att Seth Everman på några månader passerade det tidigare rekordet på 770 000 likes – och idag är en bra bit över en miljon likes.

Den mest gillade kommentaren genom tiderna.

Nu har Youtube hintat om att de ska belöna Everman med någon typ av trofé för att ha passerat milstolpen en miljon likes. Det är i så fall något Youtube aldrig tidigare gjort för en kommentar.

Du hör hela historien och Seth Evermans kommentar i veckans Mediepodden.

Där analyserar vi även Aftonbladets enorma ras - och hur de för första gången erkänner sitt beroende av spelannonser, något tidningen alltid tidigare nekat till.

Vi analyserar också vad det betyder för Bonnier att Telia bytt ut sin ledning och hur Amazon tagit sig in i Sverige.

Läs fler artiklar
LÄS MER