Digitala veterinären Firstvet får in 200 miljoner – nu ska de expandera

Firstvet
Digitala veterinären Firstvet får in 200 miljoner – nu ska de expandera

David Prien. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Siktar mot andra sidan Atlanten.

Numera är det inte bara vi människor som kan träffa doktorn på nätet – det kan även våra husdjur. 

Svenska Firstvet är en digital veterinärklinik som erbjuder möten genom sin app. 

“Vi strävar efter att bli den naturliga första kontaktpunkten för djurägare, lite som sjukvårdsupplysningen fast för djur”, har vd:n och medgrundaren David Prien tidigare sagt. 

Creandum har tidigare satsat 53 miljoner kronor i bolaget. 

Nu har Firstvet stängt en jätterunda på 18,5 miljoner euro, närmare 200 miljoner kronor, som leds av kanadensiska pensionsfonden Omers Ventures. I rundan deltar även Creandum. 

”Det känns jättekul att vi får fortsatt ökat förtroende för det vi gör. Det är jätteviktigt för oss att man delar en vision om det man vill uppnå”, säger David Prien.

Ska inta nya marknader

Pengarna ska användas till fortsatt utveckling och expansion. Nätveterinären siktar bland annat mot USA, Tyskland och Frankrike.

”Det känns som att vi har alla förutsättningar på plats”, säger David Prien. 

I dagsläget finns Firstvet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. 

David Prien berättar att den internationella expansionen gått bra och att den brittiska marknaden börjar ta fart.

Firstvet har hundratals veterinärer kopplade till sig och har slutit avtal med flera försäkringsbolag som erbjuder tjänsten till sina kunder. Enligt egna uppgifter har appen över 200 000 registrerade användare. Med  Omers Ventures i ryggen kan bolaget nu spänna musklerna rejält.

“Tillsammans kan vi fortsätta att implementera våra ambitiösa planer och förbättra den globala veterinärindustrin”, säger David Prien. 

Firstvet har fortfarande inte bestämt sig om det är USA eller fortsatt expansion i Europa som väntar härnäst, eller rättare sagt i vilken ordning de ska gå in på de olika marknaderna.  

I dagsläget arbetar runt 40 personer inom bolaget. Under förra året omsatte veterinär-appen, som grundades 2016, närmare 17 miljoner kronor. Det är en rejäl ökning från omsättningen på 4 miljoner kronor för 2017. 

”Det går enligt plan och vi fortsätter att växa i samma takt”.

Läs fler artiklar
LÄS MER