Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Lendo växlar upp expansionen – de ska leda arbetet

Hanna Neidenmark och Mikaela Grännby. Foto: Press

De ska lyfta jämförelsesajten.

Towe Boström

Towe Boström

towe@breakit.se

Reporter

Lendo, som är Sveriges största jämförelsetjänst för privat- och företagslån, har påbörjat en internationell utrullning. 

Bolaget finns i nuläget på sex marknader och planen är att öka expansionstakten. Som ett led i detta strukturerar Lendo om i ledningen och utser Hanna Neidenmark till ansvarig för den nordiska marknaden. Hon kommer att fokusera på tillväxt och strategisk inriktning i Sverige, Norge och Finland. 

Hanna Neidenmark var tidigare vd för Lendo Sverige.

”Med denna nya setup och fokus på innovation och produktutveckling kommer både Lendo som grupp och på varje enskild marknad att kunna positionera sig som nummer ett”, säger Hanna Neidenmark.

Samtidigt får Mikaela Grännby ansvaret för de övriga marknaderna, vilket innefattar Polen, Österrike och Danmark.  De kommer båda att rapportera till Lendo Groups vd i Oslo, en roll som ännu inte tillsatts.

Dan Ouchterlony är styrelseordförande i Lendo.

”Hanna och Mikaela har bidragit starkt till både Lendo och Schibsted under flera år och har under den tiden levererat imponerande resultat. Jag är jätteglad att de antagit dessa nya utmaningar i Lendos nästa fas”, säger Dan Ouchterlony.

Lendo grundades redan 2007 och ägs idag av av norska mediejätten Schibsted. Idén går ut på att snabbt låta dig jämföra olika erbjudanden från en mängd banker och långivare. På så sätt kan du söka lån hos flera aktörer samtidigt, medan det räcker att enbart Lendo gör en kreditupplysning på dig. Bolaget tar ut en avgift från bankerna när de förmedlar en ny lånekund.

Läs mer