Sök

Axfood öser in nya miljoner i Apohem: "Spännande tider"

AxfoodApoheme-handel

Gustav Hasselgren. Foto: Stefan Nilsson.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

"Vi är i en fas som kräver investeringar".

Axfoods nätapotek Apohem fick en tuff start. Först saknades rättigheter för att sälja receptbelagd medicin och därefter stoppades bolaget även från att sälja receptfria läkemedel.

I början av året meddelade dock Apohem att de var redo att gasa igen. Muskler saknas knappast då Axel Johnson-koncernen äger större delen av Apohem genom Axfood och investeringsbolaget Novax. Utöver det har även Apohems grundare Johan Bergenheim ägarandelar. 

Nu skjuter Axel Johnson in mer pengar i Apohem. Det sker i form av en investering på 11 miljoner kronor genom  Axfoods logistikbolag Dagab inköp och logistik samt ytterligare 8 miljoner kronor genom Novax. 

”Vi har ägare som kontinuerligt stoppar in pengar, de har gjort det förr och de kommer att göra det igen. Vi är i en fas som kräver investeringar”, säger Apohems vd Gustav Hasselgren. 

Tillskottet ska användas till utökade satsningar på organisation och teknik. 

Det finns gott om konkurrenter på den snabbväxande apoteksmarknaden, såväl online som i fysisk form. Här hittar vi exempelvis Pär Svärdsons miljardbolag Apotea och den kaxiga utmanaren Meds. 

”Den här marknaden växer med 35 procent årligen, det motsvarar en miljard om året i tillväxt”, säger Gustav Hasselgren. 

Han vill inte dela några färska finansiella detaljer men uppger att bolaget tar nya marknadsandelar varje månad.  

”Vi kommer från en liten bas men det går bra. Det tuffar på och är spännande tider".

Läs mer