Postmates skjuter på börsnotering

Börsen
Postmates skjuter på börsnotering

Bastian Lehmann, grundare och vd på Postmates. Foto: Press

Finwire / Breakit

Matleveranstjänsten skjuter på börsnoteringen.

En svag börsresa hittills för Uber och noteringsfiaskot för Wework ställer nu till problem för andra teknikbolag. Matleveranstjänsten Postmates skjuter nämligen på sin börsnotering på grund av marknadsförhållandena, enligt uppgifter till Recode.

Postmates värderas till 2,4 miljarder dollar efter en finansieringsrunda nyligen. Planen var att noteras nu under hösten men bolaget ska ha sagt till sina rådgivare att man avvaktar ett bättre läge.

Förutom att kontorsuthyraren Wework nyligen tvingades ställa in sin notering så har flera andra bolag haft det tufft på börsen. Hit hör taxiappbolagen Uber och Lyft, varav det sistnämnda bolaget halverats i värde. Även Slack och Peloton handlas klart under sina respektive teckningskurser.

I samband med en startupkonferens i fredags sade Postmates vd Bastian Lehmann att bolaget noggrant håller koll på makroekonomin för ett lämpligt tillfälle att gå till börsen. Han indikerade även att utvecklingen för andra teknikbolag påverkat tajmingen för noteringen.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER