Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Fortsatt miljonregn över Kenza – men tillväxten hackar

Kenza Zouiten Subosic. Foto: Jessica Gow/TT.

Så går det för profilen.

Towe Boström

Towe Boström

towe@breakit.se

Reporter

Kenza Zouiten Subosic har stått i rampljuset sedan hon slog igenom med sin blogg som 16-åring. Hon är en av landets största influencers och driver även bolaget och klädmärket Ivyrevel som backas av klädjätten H&M. 

I somras kunde vi berätta att tillväxten hackar i Ivyrevel – och detsamma gäller för profilens privata bolag, kan Breakit avslöja. 

Kenza Zouiten Subosic har precis lämnat in årsredovisningen för sitt Kenza Zouiten AB. Här redovisas bland annat intäkterna från hennes blogg och Instagram. 

Redovisningen, som gäller perioden mars 2018 till februari 2019, visar en omsättning på 6,4 miljoner kronor. Det är något lägre än motsvarande period förra året då bolaget omsatte 7,8 miljoner kronor.

Årets resultat landar på 2,6 miljoner kronor vilket även det är lägre än det tidigare resultatet på 3,3 miljoner kronor.

Nu ska miljonvinsten samtidigt ses i skenet av att bolaget bara har en anställd – som sannolikt är Kenza Zouiten Subosic själv.  Förra året tog hon ut 550.000 kronor i utdelning, och tog ut 1,4 miljoner kronor i lön. 

I början av det här året hade Kenza Zouiten Subosic AB runt 14 miljoner kronor i kassan.

Läs mer