Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Isabella Löwengrip om sina misslyckanden: "Vill dra ett täcke över mig"

Isabella Löwengrip.

Livet som entreprenör är tufft.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Isabella Löwengrip har de senaste åren blivit en stor profil i det nya näringslivet. Med hjälp av sina sociala medier och stora följarskaror har hon lyckats bygga upp  skönhetsbolaget Löwengrip Beauty samt varit involverad i ett stort antal andra projekt och investeringar.

Veckans affärer har till och med utsett henne till Näringslivets mäktigaste kvinna förra året.

Men hon har också ifrågasatts från flera håll och i förra veckan släppte Expressen en granskning av hennes samarbeten.

Breakit gjorde nyligen också en kartläggning av hennes bolagsengagemang – läs den här. Den visade att det trots allt går ganska bra för det lilla imperium hon har byggt upp.

Men allt är inte guld och gröna skogar.

På sin blogg berättar Löwengrip om alla motgångar de senaste åren.

I det öppenhjärtiga inlägget radar hon upp sina misslyckanden. 

## Satsningen på Nordic Tech House där hon planerade att lägga alla sina investeringar gick inte som tänkt och tidigare i år lämnade hon bolaget och sålde hela sitt innehav. 

"Det var en jättedålig idé", skriver hon på bloggen och motiverar det med att hennes innehav hamnade för långt ifrån henne.

## Hon tar också upp sin USA-satsning som skulle jobba med välgörenhet, privatflyg och filmindustrin. En satsning som enligt henne har resulterat i ett par möten och en rundtur i en filmstudio.

## Med buller och bång gick hon ut med att hon skulle lämna Sverige och skaffade lägenhet och kontor i New York – trots det har hon aldrig varit så mycket i Stockholm som i höst. 

"Visumet väntar men jag vet inte längre om det är rätt sak att göra", skriver hon.

## Hermine Hold drogs i gång med stora ambitioner – men i slutet av juni lämnade hon styrelsen i bolaget.

## Via Nordic Tech House investerade hon i en kryptoplattform – något som inte heller var lyckat.

## Klonsatsningen blev inte heller någon succé och Isabella Löwengrip liknar den fiktiva karaktären Gabrielle Löwengrip vid träsktrollet Shrek. Den satsningen vilar.

## Planerna på att lansera Löwengrip internationellt verkar också ligga på is – Löwengrip skriver att hon har förstått att de måste fortsätta gräva där de står i Skandinavien och Tyskland.

## Hon skulle dra igång Skandinaviska Vogue med det amerikanska förlaget Condé Nast – men det gick i stöpet när de insåg att det inte gick att räkna hem affären.

Livet som entreprenör är inte alltid helt lätt och Isabella Löwengrip skriver att hon befinner sig i den tuffaste fasen i hennes karriär.

"En liten del av mig vill dra täcket över huvudet för alltid men en större del vill aldrig ge upp."

"Just nu känns världens mäktigaste kvinna ofantligt långt bort."

Läs mer