Schibsted pumpar in mer pengar i bostads-appen Habity

Habity Bostad
Schibsted pumpar in mer pengar i bostads-appen Habity

Habity-grundarna Marcus Abler och Fredrik Rimmius.

Towe Boström

Reporter

”Vi har en superbra feeling".

Habity vill digitalisera bostadsmarknaden och ge dig en bättre överblick över såväl din bostad som de tjänster som kopplas till den.

De har skapat en plattform där du kan koppla upp dig mot din bank och hantera allt kopplat till hemmet genom din mobil. Det innefattar exempelvis kostnader och utgifter samt beställning av hushållsnära tjänster.

I appen kan du också lägga upp din bostad till försäljning, titta på andra bostäder som är till salu eller skicka förfrågningar för att höra om andra är intresserade av att sälja.

Bakom Habity, som grundades 2017, står Marcus Abler och Fredrik Rimmus.

Flera tunga investerare tror på konceptet som backas av såväl Schibsted och Wellstreet som EQT Ventures Ted Persson och Airbnb-toppen Tony Högqvist.

Nu pumpar mediejätten Schibsted in ännu mera pengar när Habity tar in 15 miljoner kronor. Utöver Schibsted, som leder och står för majoriteten av rundan, har även en ny anonym affärsängel investerat.

Marcus Abler, medgrundare och vd av Habity, säger att de följt planen och hållit ett starkt produktfokus som nu ger resultat.

Det nya kapitaltillskottet ska användas till produktutveckling och fortsatt tillväxt.

”Vi har satt upp höga mål och tydliga mätpunkter för dem och de följer den riktning vi vill. Detta, samt att våra kunder visar ett stort engagemang för Habity, gör att det känns extra bra att lägga i nästa växel nu", säger Marcus Abler.  

Den nuvarande affärsmodellen går ut på att bolaget tar en ersättning av partners för att förmedla tjänster, samt intäkter från de mäklaraffärer som förmedlas genom plattformen.

I dagsläget arbetar 13 personer i bolaget och runt 7.000 bostäder har registrerat sig i appen. Det finns ett gäng konkurrenten på marknaden som erbjuder liknande tjänster som dem som innefattas i Habitys utbud, men grundaren verkar inte alltför oroad. 

”Vi driver mycket engagemang kring bostaden och under det här året har vi satsat hårt på att bygga tjänster kring det”, säger Marcus Abler och fortsätter; 

”Vi har en superbra feeling. Det är kul och det händer mycket”. 

Under förra året visade Habity upp en knapp omsättning och backade runt 3,3 miljoner kronor. 

Läs fler artiklar
LÄS MER