Smart sports recruitment vill hjälpa dig att plugga i USA – backas av NHL-stjärnan Gabriel Landeskog

Smart Sports RecruitmentSport

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Ideal of Sweden-avhopparna får in hockeystjärnan som delägare.

Smart sports recruitment är ett nytt bolag som vill hjälpa dem som vill söka ett idrottsstipendium i USA. Den sökande kan skapa en profil för att marknadsföra sig mot coacher och få guidning genom processen. 

Bakom den nystartade satsningen står David Hellstedt och Oscar Thelin, båda med en bakgrund från mobilskalsuccén Ideal of Sweden, tillsammans med Robin Henriksson. 

För stunden går det att söka sig mot fotboll, golf och ishockey. 

Nu går NHL-stjärnan Gabriel Landeskog in som delägare och ambassadör för Smart sports recruitment. Han spelar för närvarande i amerikanska Colorado Avalanche och medverkade även i Tre Kronors VM-slutspel. 

Gabriel Landeskog säger att det här är en spännande resa som han vill vara en del av. 

”I mitt ambassadörskap ska jag bidra med allt jag kan och delägarskapet tillåter mig att använda mitt breda kontaktnät för att få SSR att växa så mycket det bara går”. 

Han vet själv hur det känns att flytta vid ung ålder för att satsa på sina drömmar efter att ha flyttat till Nordamerika som 16-åring. 

”Visst, jag spelar hockey i NHL men blickar såklart framåt och är intresserad av affärer, vilket gör projektet än mer spännande”, tillägger Gabriel Landeskog. 

De finansiella detaljerna har inte kommunicerats. 

Oscar Thelin, vd och medgrundare för Smart sports recruitment, säger att de är glada över att ha fått med sig stjärnan. 

”Gabriels kunskaper och kontaktnät är en nyckel för att genomföra vår aggressiva tillväxtplan, och vi tror att samarbetet kommer bära frukt både nu och lång tid framöver”, säger Oscar Thelin. 

Utöver det investerar även innehållsbyrån Next Level Group i Smart sports recruitment. 

Läs mer