Sök

Kalenderappen Simpliday tog in 30 miljoner – nu går de i konkurs

SimplidayKonkurs

Johan Gunnars, vd för Simpliday

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Den Malmö-baserade startupen Simpliday har ansökt om konkurs.

Simpliday utvecklade en kalenderapp som skulle underlätta en rad vardagliga sysslor för användaren. Genom att samla olika funktioner i en och samma app, skulle det bli enklare att klara av vardagspusslet.

Breakit har skrivit om bolaget vid ett flertal tillfällen under åren, bland annat som ett av de hetaste bolagen att hålla koll på i Malmö. 

Bolaget fick däremot aldrig någon ordentlig fart på affären och tvingas nu ansöka om konkurs. Det skriver Di Digital. Förra året låg omsättningen, enligt nyhetssajten, på 97.000 kronor, med ett minusresultat på 5,2 miljoner kronor.

Samtidigt lyckades Simpliday tidigt att locka både ängelinvesterare och riskkapitalister som trodde på bolaget. Totalt plockade bolaget in 30 miljoner kronor från investerare som Wellstreet, Almi Invest, Pia Althin och Ulf Ljunggren.

”Det här är en del av processen med bolagsbyggande. Vi kommer att ha bolag som går riktigt bra och så kommer vi ha bolag som inte lyckas med sin affärsmodell. Vi tycker alltid att det är tråkigt när det blir såhär, men vi ser inte det här som ett misslyckande, det är en läxa för framtida investeringar och de övriga portföljbolagen”, säger Sïmon Saneback, medgrundare på Wellstreet, till Di Digital.

Läs mer