Boka.se köper Bookatreat – ska bli störst i Norden

BookatreatBoka.seBokningsplattform

Petter Sehlin, grundare Boka.se och Malin Plank Eduards, vd Bookatreat.

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Marknadsplatsen Bookatreat, där kunder kan boka skönhetsbehandlingar, köps upp av Boka.se. Nu är målet att bli störst i Norden.

Malin Plank Eduards hoppade av sitt toppjobb som vice koncernchef på Academic work 2016 för att bygga ett eget bolag.

Idén till Bookatreat fick hon när hon jobbade och reste mycket och upptäckte att det inte fanns någon riktigt bra tjänst för att snabbt hitta exempelvis en frisörtid.

”Jag kände ett eget konsumentbehov helt enkelt”, säger hon till Breakit. 

Bookatreat har sedan starten landat en rad avtal med stora kunder som Åhléns, NK och Makeupstore. Bokningstjänsten har fokuserat på skönhetsbehandlingar så som frisörbesök, manikyr och ansiktsbehandling. Det har också gått att boka massage.

Bolagets omsättning växte från 420.000 kronor 2017 till cirka 1 miljon kronor 2018. Men utvecklingskostnaderna har varit höga och 2018 landade bolagets förlust på 6 miljoner kronor. Enligt Malin Plank Eduards ligger prognosen för 2019 på en omsättning på 2 miljoner kronor och en förlust på 1,6 miljoner kronor.

Men nu köps alltså bolaget upp av Petter Sehlin, Grundare och huvudägare av Boka.se som är en bokningstjänst för alla möjliga tjänster. Till exempel bilservice, synundersökning eller träningspass. Just nu är cirka 7000 småföretag inom olika branschen anslutna till plattformen. 

”Jag såg att branschen började konsolideras och vill man bli störst är det lättare om man går ihop”, säger hon.

Ett exempel på det är när entreprenörerna som driver Hitta.se köpte upp bokningssajten Bokadirekt för 200 miljoner kronor i mars i år. 

Petter Sehlin har tidigare bland annat varit delaktig i försäljningen av Tradera, som köptes upp av Ebay för 365 miljoner kronor. Under de senaste åren har han även byggt upp och sålt flera andra bolag som Digimejl och Digital information. 

Malin Plank Eduards läste om honom i en tidningsartikel och tänkte att han skulle passa bra som affärspartner. Bland annat eftersom han också driver ett betalbolag som kan kopplas till bokningstjänsten.

Nu har alltså Petter Sehlin tillsammans med några ängelinvesterare köpt Bookatreat för en okänd summa. Bokningstjänsterna slås nu ihop under namnet Boka.se och kommer framöver vara en bredare bokningstjänst för tjänster. Malin Plank Eduards kommer att fortsätta som vd och även vara delägare i det nya bolaget. 

”Målet är att bli störst på den nordiska marknaden”, säger hon. 

Läs mer