Sök

Capcito vill göra det lättare för företagare att få lån – tar in 74 miljoner från investerare

Capcitofintech

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Grundaren Michael Hansen: "Vi växer kraftigt."

Capcitos affärsidé är att göra det enklare för företagare att få finansiering via exempelvis lån. Bolaget har bland annat utvecklat ett kreditbedömningssystem som automatiskt räknar ut ett företags låneutrymme baserat på realtidsdata från företagets bokföringsprogram.

Bolaget grundades av Michael Hansen och Mattias Axlind under början av 2015, och har genom åren fått in kapital från investerare som SEB Venture Capital och Collector Ventures.

Nu står det klart att Capcito fyller kassan med ytterligare 74 miljoner kronor. Pengarna kommer från Schibsted Growth, riskkapitalbolaget Ventech samt befintliga ägare.

”Finansiering är en av de största utmaningarna för bolag som vill växa, och de alternativ som finns är sällan tillräckligt prisvärda eller flexibla. Jag är övertygad om att det är därför vi växer kraftigt på en marknad med stenhård konkurrens, med många gammalmodiga aktörer”, säger bolagets grundare och vd Michael Hansen i en kommentar.

Capcito uppger att bolaget växer kraftigt och har ökat antalet aktiva kunder med 500 procent. Hittills har 6000 företag kopplat sina faktura- och bokförsingsprogram till Capcito.

"Vi ser att det finns en stark efterfrågan bland växande företag av en mer prisvärd, flexibel och digital aktör”, säger grundaren Michael Hansen om siffrorna. 

Under 2018 omsatte Capcito cirka 4 miljoner kronor med resultat på minus 10 miljoner kronor.

Företaget värderades till 185 miljoner kronor (pre-money) i samband med investeringsrundan.

Den 18 september är Capcitos grundare Michael Hansen även med på Breakits event Future of credit – B2B edition och pratar om hur branschen hettat till kring investeringar i lån till småföretag. Spana in eventet här!

Läs mer