Spotify-grundaren Martin Lorentzons hån mot Trump och Johnson: "Två clowner"

Brexit Politik
Spotify-grundaren Martin Lorentzons hån mot Trump och Johnson: "Två clowner"

Martin Lorentzon fyllde nyss 50 år. Nu svingar han mot två världsledare. Foto: Janerik Henriksson/TT.

Erik Wisterberg

Reporter

I går kom Boris Johnson med ett nytt ultimatum om brexit.
Nu går Spotifygrundaren Martin Lorentzon till hånfull attack mot honom – och Donald Trump.

Spotifygrundaren Martin Lorentzon har gett sig in i politiken. I våras presenterades han som medlem i Moderaternas integrationskommission. 

Personligen tycks Martin Lorentzon, som fortfarande sitter i Spotifys styrelse, även ha starka åsikter om internationell politik. Den senaste tiden har han på Twitter ägnat sig åt brexit, processen som innebär att Storbritannien ska lämna EU – ett beslut fattat efter en folkomröstning. 

Martin Lorentzon har retweetat artiklar och uttalanden som är kritiska mot brexit, och hur Storbritanniens nuvarande regering hanterar saken. 

Nu höjer Spotifygrundaren tonläget. 

I en tweet på tisdagsmorgonen går han till hånfull attack mot Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och USA:s president Donald Trump. 

"Två clowner", skriver Martin Lorentzon.

Under statusen har han infogat en bild på de båda ledarna. 

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson var en av de ivrigaste förkämparna för ett utträde inför folkomröstningen om brexit 2016. Nu driver han som bekant en hård kamp för att landet ska lämna EU utan ett avtal om så krävs. Boris Johnson har nyligen fått grönt ljus från drottningen att tillfälligt stänga parlamentet, vilket har tolkats som ett sätt att begränsa parlamentets tid att motsätta sig hans brexitplan.

I går kväll kom Boris Johnson med ett nytt ultimatum till de parlamentsledamöter som vill försöka blockera ett avtalslöst brexit. Han hotade med att utlysa nyval om så sker. 

Läs fler artiklar
LÄS MER