Revolutionrace växer så det knakar – nu passerar de 300 miljoner i omsättning

Revolutionrace e-handel
Revolutionrace växer så det knakar – nu passerar de 300 miljoner i omsättning

Pernilla Nyrensten, grundare och vd för Revolutionrace. Foto: Press.

Caroline Englund

Reporter

E-handelsraketen Revolutionrace passerar 300 miljoner i omsättning.

För fem år sedan grundade paret Niclas och Pernilla Nyrensten e-handelsbolaget Revolutionrace (tidigare Fritidsfabriken) hemma i garaget. 

Konceptet, som går ut på att sälja kläder för fritidsliv genom den egna hemsidan, har blivit en succé och Breakit har tidigare berättat om parets spännande resa

Men från början trodde experterna inte på idén.

“Vi fick höra att outdoorbranschen är alldeles för konservativ för färg och avråddes från att satsa på färgglada kläder. Experterna trodde inte på konceptet eller att Revolutionrace skulle lyckas. Med tanke på hur det gått så känns det onekligen inte som ett bra råd”, berättade Pernilla Nyrensten i intervju med Breakit förra året.

Bolaget, som 2017 tog in riskkapitaljätten Altor in som storägare, har växt i en rasande fart och har nu nått 300 miljoner i omsättning, skriver sajten ehandel.se Siffran avser de senaste 12 månaderna. 

Företaget är dessutom lönsamt. Resultatet för 2018 landade på 29 miljoner kronor i vinst. 

”Vi växer med 50 procent mot förra året”, säger Pernilla Nyrensten till sajten.

Enligt bolaget beror den starka tillväxten bland annat på att man växer på flera marknader – utöver i Sverige ökar Revolutionrace i Tyskland, Finland, Norge och Danmark. 

”Det beror också på ett utökat sortiment. Särskilt vår statement-kollektion - våra dyraste produkter - säljer riktigt bra och har bidragit fint till denna ökning.”, säger Pernilla Nyrensten till ehandel.se.

Planen framöver är att lansera en skidkollektion och fortsätta expandera i snabb takt. 

Men först ska 300 miljoners-milstolpen firas.

"Vi drar iväg med alla anställda och vandrar i Italien på onsdag, det blir vandring, mountainbike och party så klart!", säger Pernilla Nyrensten.

Pernilla Nyrensten är en av talarna på Breakits event Scaleup Day i Göteborg den 10 oktober. Där kommer hon bland annat berätta om hur bolaget har jobbat för att växa snabbt på kort tid. Läs mer om Scaleup Day Göteborg här.

Läs fler artiklar
LÄS MER