Linkura fyller kassan – vd:n Henrik Tegelström blir storägare

Linkura Hälsa
Linkura fyller kassan – vd:n Henrik Tegelström blir storägare

Henrik Tegelström, vd på Linkura. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Tar in 7 miljoner kronor från nya och gamla investerare.

Healthtech-bolaget Linkura vill att du fäster deras hjärtmätare på bröstet för att ta kontroll över din hälsa. Den lilla mätaren, som kopplas till en app, mäter din stressnivå, sömn och aktivitet under dygnets alla timmar.

Bland ägarna i bolaget hittar vi bland annat den tidigare NHL-stjärnan Mattias Weinhandl, som bytt rinken mot techinvesteringar.

Även om Linkura används av privatpersoner, så ligger det stora fokuset på företag och deras anställda. Ett av bolagen som använder sig av produkten är musikjätten Spotify, men Breakits reporter Towe Boström tillhör också skaran av testare – här delar hon med sig av sina erfarenheter av prylen.

Nu tar Linkura in 7 miljoner kronor i en investeringsrunda som leds av bolagets nytillträdde vd Henrik Tegelström, som blir en av bolagets större ägare, men även investeringsbolagen 3T Invest, Gamlegård Invest, Almi Invest samt befintliga ägare investerar.

Det tidigare hockeyproffset Mattias Weinhandl backar sedan tidigare Linkura och sitter även i bolagets styrelse. Han är en av de tidigare ägarna som nu väljer att fortsätta satsa på bolaget. 

Han säger till Breakit att han har en fortsatt stark tro på Linkuras vision. 

”Den här resan har bara börjat som jag ser det. Det finns mycket kvar att göra och jag vill fortsätta stötta Linkura och människorna bakom. Vi gör väldigt bra saker som verkligen behövs i samhället”, säger Mattias Weinhandl

Henrik Tegelström, tidigare vd för bland annat Senzum, klev in som ny vd på Linkura i början av augusti. Han menar att det här är en spännande tid för healthtech-bolag överlag.

"Som människor har vi aldrig haft det bättre, men vi har inte heller mått sämre. Om vi kan göra något i det här ekosystemet med smart teknik som arbetar proaktivt med att förhindra problem i kroppen längre fram, så tycker jag att det är en grym grej", säger han.

Pengarna ska framförallt användas för att öka takten inom produktutveckling, marknadsföring och försäljning.

Bakom Linkura, som grundades 2013, står Johan Gunnarsson, Gustaf Hansen och forskaren Anders Tjernvik.

Läs fler artiklar
LÄS MER