Från Trollhättan till Silicon Valley – Varbi ska växa när krisen kommer

Varbi Rekrytering SaaS
Från Trollhättan till Silicon Valley – Varbi ska växa när krisen kommer

Magnus Mollstedt. Foto: Press/Istockphotos.

Towe Boström

Reporter

Han svettades ensam i källaren hemma när finanskrisen slog till.
Nu slår Magnus Mollstedt upp kontor i Silicon Valley – och har byggt en affärsmodell som gör att de ska lyfta när krisen kommer.

När den tunga amerikanska investmentbanken Lehman Brothers kraschade hösten 2008 var den globala finanskrisen ett faktum. Börserna rasade och såväl privatpersoner som företag drog åt svångremmen för att överleva.

I Trollhättan satt Magnus Mollstedt och svettades. Han och medgrundaren John-Erik Hassel hade precis startat upp Varbi, ett SaaS-bolag inom rekrytering, det vill säga prenumerationstjänster i molnet. 

Timingen hade inte kunnat vara sämre. 

”Det var tufft när man försökte ringa kunder och fråga om de var intresserade av rekryteringssystem när de svarade att de skulle varsla 300 personer och undrade om vi hade stöd för det”, berättar Magnus Mollstedt. 

Att anställa fler personer var det det sista på företagens agenda. 

”När vi startade Varbi började vi med små medel och jag satt hemma i källaren och jobbade. Sedan kom krisen och det fanns perioder när vi var dagar från att inte ha några pengar kvar”, berättar Magnus Mollstedt.   

En extern finansiär trodde på Varbi – miljardären tillika Unibet-grundaren Anders Ström. Under 2008 sköt han, genom sitt investmentbolag Veralda, in pengar för att hålla bolaget flytande. 

Året därpå kom det stora genombrottet när Västra Götalandsregionen, en av Sveriges största arbetsgivare, upphandlade Varbis system. 

”Därefter har det rullat på”, konstaterar Magnus Mollstedt. 

Under förra året omsatte Varbi närmare 24 miljoner kronor med ett resultat på 1 miljon kronor. I dag används systemet av över 450 företag och organisationer för att hitta nya medarbetare. På listan finns allt från tunga myndigheter som Migrationsverket till universitet och Max. 

”De senaste fyra åren har vi växt med 500 procent . Vi växer med 40 procent per år helt organiskt och målet är att fortsätta så”.

Visionen bakom Varbi har varit att skapa verktyg som hanterar hela rekryteringsprocessen och underlättar dialogen mellan den sökande och arbetsgivaren.  Här kan arbetsgivaren bland annat lägga ut annonser, hantera och sortera i ansökningar och kommunicera med kandidaterna i flera kanaler. Ett stort fokus ligger på så kallad ”faculty recruitment”, rekrytering inom högskolor och universitet, där Varbi uppger sig vara marknadsledande i norra Europa.

Under de kommande två åren ska personalstyrkan dubblas från 20 till 40 personer. I dag finns kontor i Trollhättan och Oslo och Varbi öppnade precis ytterligare ett kontor i Silicon Valley för att fokusera på den amerikanska marknaden, främst mot universiteten.

Med tanke på att den senaste finanskrisen nästan knäckte bolaget ligger det nära till hands att tro att cd fruktar en kommande lågkonjunktur. Så är dock inte fallet – snarare tvärtemot. 

Varbi har nämligen även tagit fram lösningar för varsel, vilket innefattar system som hanterar frågor kopplade till exempelvis företräde vid varsel och fackliga förhandlingar. Den delen utgör dock i nuläget en mindre del av omsättningen. 

”Men vi står redo och vi kommer att öka vår omsättning under en lågkonjunktur”, säger Magnus Mollstedt.  

Prognosen för nästa år är att omsätta runt 34 miljoner kronor med bibehållet positivt resultat. 

Nyfiken på Software as a service – eller SaaS som det kallas? Snart går Breakits nya event SaaS Summit av stapeln!  

Läs mer

Let's deal-grundarens största utmaningar – och bästa entreprenörstips

Blod (kanske inte), svett (absolut) och lite tårar – här är vad vi lärt oss om att hitta product market fit

Pierre Siris och Henrik Perssons okända kassako Bokadirekt

Läs fler artiklar
LÄS MER