Sök

Catena Media-grundaren Emil Thidell cashar in 134 miljoner: "Har blivit pappa"

Catena Media

Foto: Janerik Henriksson / TT

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

För sju år sedan var han med och grundade bolaget.
Nu säljer Emil Thidell aktier för över 100 miljoner kronor.

Emil Thidell, en av grundarna till Catena Media, har sålt sina aktier. Posten var på 3,35 miljoner aktier, motsvarande knappt 6 procent av bolaget, och såldes till kursen 40 kronor. Försäljningen drog med andra ord in 134 miljoner kronor till Emil Thidell.

Han ägde lite mer än 4 miljoner Catena Media-aktier när bolaget listades i början av 2016 och har enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning minskat i två omgångar sedan dess.

"Anledningen är enkel, jag har blivit pappa och går in i ett nytt kapitel i mitt liv. Jag hade med stor sannolikhet kunnat tjäna 100 miljoner mer med tanke på potentialen i USA, men det kom ett bra tillfälle att avyttra och ge andra chansen till en bra affär. Jag har gott om kapital redan innan denna försäljning så känner inte att jag behöver mer än vad jag har", uppger Emil Thidell i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

Emil Thidell, som enligt uppgift till Direkt inte har varit aktiv i Catena Media på flera år, startade Catena Media tillsammans med Erik Bergman år 2012. Det är ett så kallat affiliate-bolag, som får sina intäkter från att dirigera nätsurfare till olika spel- och bettingsajter.

Erik Bergman sålde 900.000 aktier för cirka 100 kronor styck för cirka ett år sedan, men har inte rört sitt innehav sedan dess.

"Jag tror att rapporten här var ett undantagsfall och att regleringen i UK spelade en väldigt stor roll. Jag har samtidigt väldigt goda förhoppningar kring USA och Pennsylvania så jag ser ljust på framtiden", skriver Erik Bergman i ett mail till Nyhetsbyrån Direkt på torsdagen.

Det är ännu inte känt vem eller vilka som köpte Emil Thidells aktier. Om det är en ensam köpare måste denna ge sig tillkänna inom tre dagar, enligt maltesiska flaggningsregler.

Catena Medias aktie har fallit kraftigt sedan den tidigare storägaren Optimizer Invest sålde sitt innehav. Bolaget kritiserades nyligen av Dagens Industri, som kallade det för ett "fuskbygge". 

Läs mer