Sök

Lunar Way startar bank i Sverige – ska erbjuda både bolån och kreditkort

Lunar WayBolån

Lunar Ways vd Ken Villum Klausen och styrelsemedlemmen Tuva Palm. Foto: Lunar Way/Nordnet

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

VD:n: ”Sverige är vår snabbast växande marknad”.


Med drygt en kvarts miljard i riskkapital tar nu danska Lunar Way ett rejält kliv in på den svenska bankmarknaden. Bolaget har nyligen fått en europeisk banklicens i Danmark och med hjälp av denna öppnar man nu en filial i Sverige, skriver DI Digital.

Redan i januari lanserade Lunar Way förbetalda kort i Sverige och hittills har 25.000 svenskar nappat på detta erbjudande.

“Sverige är vår snabbast växande marknad. Vi växer med omkring 6.000 användare per månad i Sverige med vårt just nu begränsade erbjudande”, säger Villum Klausen till DI Digital.

Med banklicensen på plats ska Lunar Way öka antalet tjänster rejält i Sverige. Redan i år ska det bli möjligt att öppna bankkonto, teckna mindre lån och registrera kreditkort. På lite sikt planerar Lunar Way också att konkurrera på den höglönsamma marknaden för bolån.

Bakom satsningen finns också den svenska techprofilen Tuva Palm. Hon har en bakgrund som teknikchef på Nordnet och Klarna. Tuva Palm har suttit i styrelsen för Lunar Way under några år.

”Klarna började med betalningar och krediter och försöker bygga ut därifrån. Lunar Way vill bygga ett helt banktjänsteutbud och verktyg som hjälper kunderna hantera sin privatekonomi. Det är två olika sätt att göra det”, säger hon till DI Digital.

Läs mer