Louise Nylén lämnar Leo Vegas – ska lyfta Trustly

Trustly fintech
Louise Nylén lämnar Leo Vegas – ska lyfta Trustly

Louise Nylén har skaffat nytt jobb. Foto: Pressbild.

Erik Wisterberg

Reporter

Hon ska hjälpa fintechbolaget att växa.

Förra sommaren tog hon klivet upp till rollen som vice vd på spelbolaget Leo Vegas. Men nu står det klart att Louise Nylén värvas av det snabbväxande fintechbolaget Trustly.

Där får hon en nyinrättad roll som marknadsdirektör och ska även ta plats i ledningsgruppen. 

"Världen inom betalningar går igenom en intensiv period med stora strukturella förändringar och där har leverantörer som Trustly har en mycket intressant framtid", säger Louise Nylén i en skriftlig kommentar. 

Trustly är en av spelarna som slåss om marknaden för onlinebetalningar, i konkurrens med företag som Klarna. Bolaget grundades 2008 och har sedan dess expanderat kraftigt. I fjol köpte riskkapitalbolaget Nordic Capital 70 procent av företaget, enligt uppgift för 7 miljarder kronor

Trustly har bland annat en lång rad nätkasinon på kundlistan. I fjol landade omsättningen på 890 miljoner kronor, vilket var nära en fördubbling jämfört med föregående år

Nu är siktet inställt på att konkurrera på den internationella arenan. 

"Jag är väldigt glad att kunna hälsa Louise välkommen till Trustly. Hennes expertis inom marknadsföring, erfarenhet av att framgångsrikt driva tillväxt på flera marknader och beprövade ledaregenskaper gör henne till ett värdefullt tillskott till teamet när vi fortsätter resan med att bygga ett ledande globalt betalningsföretag, säger Trustlys vd Oscar Berglund i en skriftlig kommentar. 

Läs fler artiklar
LÄS MER