Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Annonssamarbete med Adyen

Världens största hackathon för kvinnor anordnas i Stockholm

World's Largest Hack For Women äger rum i Stockholm 7-8 september.

Techbolaget Adyen anordnar en challenge där deltagarna ska ta fram idéer på hur man kan locka fler unga tjejer till att satsa på karriär inom tech.

Branschen skriker efter ingenjörer, utvecklare och produktdesigners. Att utbilda sig och satsa på ett jobb inom tech är ett av de säkraste och snabbaste sätten att göra karriär. Ändå utgör kvinnor bara 20 procent av arbetsstyrkan, vilket givetvis märks när små och stora techbolag rekryterar. 

Snabbväxande techbolaget Adyen, som levererar digitala betallösningar till några av världens största företag, vill bidra till en förändring. 

“Vi tror att europeiska techbolag kan tävla med Silicon Valley. Men då kan man inte begränsa rekryteringen till halva befolkningen. Adyen består till 41 procent av ingenjörer, så vi ställer oss frågan vad vi kan göra för att få fler tjejer att satsa på tech och i förlängningen söka sig till oss”, säger Tobias Lindh, chef på Adyen i Norden och Baltikum.

Vad kan vi aktivt göra för att talangpoolen blir större och mer varierad?

”För att vi ska kunna fortsätta växa i samma takt kräver det att vi hittar lika bra talanger som idag. Vi blickar långt framåt, hur ser det ut om 20 år? Vad kan vi aktivt göra för att talangpoolen blir större och mer varierad?”

Läs mer om World’s Largest Hack For Women här!

Välkomnar alla som kan bidra med lösningar

För att få hjälp att hitta svar på frågan hur man får fler unga tjejer att söka sig till techbranschen, är Adyen ett av 11 företag som håller i varsin challenge på World’s Largest Hack For Women som anordnas i Stockholms stadshus i anslutning till STHLM Tech Fest i september. Hackathonet pågår i två dagar, där team om 10-20 personer får gnugga geniknölarna tillsammans.  

”Lösningen kan vara en app eller digital tjänst, men också något bredare, mer konceptuellt”, fortsätter Tobias Lindh som välkomnar alla från 15 år och uppåt att anmäla sig till Adyens challenge.”

“Techintresserade tonåringar, utbildade utvecklare, ingenjörer och produktdesigners. Och vi välkomnar även män och icke-binära att delta, alla som kan bidra till att hitta lösningar.”

Samlas i Stockholms stadshus

Hackathonet inleds med att alla deltagare träffas i klassiska Blå hallen i Stockholms stadshus 7 september. Deltagarna delas in i team om 10-20 personer som får några timmar på sig att brainstorma. Efter en god natts sömn träffas teamen på WeWorks nyöppnade kontorshotell mitt i Stockholm city.

”Vi drar igång klockan sju på morgonen. Det blir några timmars hårt arbete och efter lunch utses en vinnare som under eftermiddagen får finslipa presentationen inför kvällens final i Stadshuset, där de ställs mot vinnarna i de andra tio utmaningarna”, berättar Tobias Lindh”, som hoppas på ett inspirerande och engagerande hackathon där nya idér föds som kan främja en bransch som växer rekordartat.

”Adyen kommer alltid att anställa den som är bäst lämpad. Men vi ser gärna att fler kvinnor ansöker till våra tekniska tjänster, kan vi på något sätt bidra till att fler tjejer söker sig till tech vore det fantastiskt.”

Tobias Lindh, chef på Adyen i Norden och Baltikum.

Läs mer om World's Largest Hack For Women här!

World’s Largest Hack For Women

När: 7-8 september

Var: Stadshuset i Stockholm

Ta med: Deltagare tar med egen laptop, telefon samt laddare. I anmälan ingår mat och dryck.

Läs mer om hackathonet här (går att klicka sig vidare till anmälan).

Läs mer