Toca Boca-grundaren Björn Jeffery tar plats i Acasts styrelse

AcastToca BocaPodd

Björn jeffery tar plats i Acasts styrelse.

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Poddplattformen Acast stärker sin styrelse med spelstudion Toca Bocas medgrundare och före detta vd Björn Jeffery.

Även Eva Lindqvist, som i dag sitter i styrelsen för bland annat Sweco och Tele2, och Leemon Wu som är investeringschef på Moor Holding och har styrelseuppdrag i Avanza Fonder, Important Looking Pirates och Tinsum, tar plats i bolagets styrelse.

"Vi får nu en stark och kompetent styrelse som ger oss en mycket god plattform att utgå från när bolaget nu satsar på ytterligare geografisk expansion och kommer behöva en robust struktur och ekonomisk styrning,” säger styrelsens ordförande Andrea Gisle Joosen i ett pressmeddelande. 

Björn Jeffery, som i dag jobbar som strategisk rådgivare i Silicon Valley, har förutom sin bakgrund som vd och medgrundare för Toca Boca också haft styrelseuppdrag i Twingly och Tailsweep samt startat sju egna bolag. 

"Det ska bli kul att applicera den kunskap som jag skaffat mig tidigare, inom ett nytt segment. Jag har själv tagit ett bolag internationellt och vet hur man gör det framgångsrikt på den amerikanska marknaden. En marknad som Acast satsar stort på!”, säger han i ett pressmeddelande.

Efter flera nya lanseringar på marknader utanför europa och en stark utveckling i USA och Storbritannien dubblade Acast sin omsättning till totalt 190 miljoner kronor under fjolåret. Samtidigt växte minusresultatet  från 65,1 miljoner under 2017 till 85,5 miljoner. 

Förra året slöt Acast ett avtal med Spotify som innebar att bolaget får tillgång till streaming-plattformens användare. Bolaget inledde också samarbeten med biltillverkaren Ford och brittiska jätten BBC.

Bolaget passade även på att stärka upp kassan under 2018 då de i december plockade in 300 miljoner kronor från bland annat Första AP-fonden och Swedbank Roburs fonder Ny Teknik.

Läs mer