Sök

Vanja Tufvesson lämnar vårdutmanaren – ska vässa rekryteringsroboten Tengai

TengaiRekryteringJämställdhet

Vanja Tufvesson, medgrundare av Pink Programming.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

"För spännande för att inte hoppa på tåget", säger Vanja Tufvesson.

Vanja Tufvesson är känd för att ha grundat Pink programming, ett initiativ för att locka kvinnor till programmering. Utöver det arbetar hon även som utvecklare – och tar sig nu an en ny utmaning. 

Det gäller det nystartade rekryteringsbolaget Tengai där Vanja Tufvesson går in som teknikchef. Tengai utvecklar, enligt egen utsago, världens första fördomsfria AI-intervjurobot.

Vanja Tufvesson säger att hon alltid varit intresserad av jämställdhetsfrågor och mångfald. Så när möjlighet att hoppa på tåget kom kunde hon inte tacka nej.

Hennes uppgift blir att vidareutveckla tjänsten för såväl den svenska som internationella marknaden.

”Att få bygga ett team och leda den tekniska utvecklingen av Tengai och dess mjukvara går hand i hand med mitt engagemang och passion att göra IT-branschen och världen mer rättvis och jämställd oavsett vilken bakgrund du har”, säger Vanja Tufvesson.

Det här innebär att hon lämnar vårdutmanaren Engaging care, där hon arbetat som utvecklare, efter mindre än ett år.

Bakom Engaging care, som bygger en tjänst som ska hjälpa patienter att förbättra sin hälsa, står bland annat Min Doktors tidigare vd Charlotta Tönsgård.

Tengai är i sin tur en avknoppning från rekryterings- och bemanningsföretaget TNG. Målsättningen med den automatisterade AI-roboten är att ta fram objektiva underlag som kan användas vid rekryteringsprocesser. 

Roboten utvecklas i samarbete med Furhat Robotics. 

Läs mer