Oscar Properties tar hjälp av AI-startup – ska hjälpa kunderna inreda

Oscar Properties Bostad
Oscar Properties tar hjälp av AI-startup – ska hjälpa kunderna inreda

Johanna Ekström

Reporter

Krisande bostadsutvecklaren tar hjälp av inredningsalgoritm.

Det råder tuffa tider för lyxbostadsutvecklaren Oscar properties. Aktiekursen har rasat det senaste året.

Men trots det forsätter bolaget att utveckla sin tjänst. Nu tar man hjälp av israeliska AI-startupen Leaperr, som tagit fram en inredningstjänst. 

Tanken är dels att potentiella bostadsköpare ska få se mer exakt hur deras framtida hem kommer att se ut och dels att befintliga kunder ska få hjälp med inredning. 

”Vår ambition är att hela tiden utmana branschen. Nu tar vi nästa steg, istället för att bara göra 3D-bilder av ett fåtal bostäder kommer alla potentiella kunder kunna se hur just deras framtida hem kan komma att se ut”, säger Krister Karjalainen, marknadschef på Oscar Properties i ett pressmeddelande.

Leaperr grundades 2018 och bygger på idén att kunderna ska få skräddarsydd inredningshjälp med hjälp av en algoritm. Tjänsten fungerar genom att du tar en bild med mobilen och laddar upp den i bolagets app. Där analyseras den med hjälp av algoritmer och kommer sedan på olika förslag på möblering.

”Det ligger i vår DNA att driva på innovationstakten i branschen. Därför börjar vi nu utforska hur vi tack vare artificiell intelligens kan hjälpa våra kunder att inreda sina hem", säger Krister Karjalainen.

Läs fler artiklar
LÄS MER