Telia köper mobiloperatören Fello

FelloTeliaMobilt

Lisa och John Axelberg, grundare av Fello.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Syskonen grundade sin mobiloperatör i protest mot befintliga mobiloperatörer – nu köps deras bolag upp av Telia.

Mobiloperatören Fello grundades 2013 efter att syskonen Lisa och John Axelberg tröttnat på att känna sig lurade av olika telefonförsäljare och operatörer. Beslutet att ta saken i egna händer kom efter att John Axelberg sett en annons på Telias hemsida om att det gick att starta sin egen mobiloperatör och använda sig av deras nät.

Under 2017 omsatte bolaget 22,7 miljoner kronor, en rejäl ökning från året innan då nettoomsättningen var 8,4 miljoner. Samtidigt landade rörelseresultatet för 2017 på minus 2,5 miljoner kronor. 

Nu meddelar Telia att de förvärvar syskonens mobiloperatör, det innebär att den svenska mobiljätten tar över verksamheten i sin helhet från och med idag den 1 juli.

Någon summa för köpet framgår inte av pressmeddelandet. Däremot meddelar Telia att Fello idag har en kundbas på cirka 45.000 kunder.

“Vi är mycket nöjda med affären. Fello är ett innovativt företag med ett starkt varumärke som har vuxit snabbt och dubblerat sin kundbas sedan 2018. Vi ser ett fortsatt intresse för avskalade tjänster och Fello kommer att komplettera vår befintliga verksamhet inom nya områden på ett positivt sätt”, säger Andreas Ekström, Kommersiell chef för Telia Sverige.

Fello kommer att fortsätta verka under sitt eget varumärke. Bolaget har sju anställda med bas i Göteborg.

Läs mer