Sök

Elscooter-tjänsten Circ till Sverige – planerar lansering i Stockholm

CircElscooter

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Det mesta – förutom själva elscootrarna – verkar finnas på plats.

För bara någon vecka sedan kunde vi rapportera att den lokala uppstickaren Glyde plockat bort sina elsparkcyklar från Stockholms gator. Om det var en tillfällig eller permanent förändring kunde vi inte få något svar på, men sparkcyklarna finns fortfarande inte tillgängliga i appen.

Men att en aktör ser ut att ha gett upp betyder inte att andra har blivit avskräckta.

Nyligen började det tyska bolaget Circ pumpa ut annonser om sin tjänst till svenskar via sociala medier. Appen är också tydligt förberedd för en lansering i staden. Språket är på svenska och olika områden på kartan har spärrats av.

Några elsparkcyklar syns däremot inte till ännu.

Bolaget har inte heller skrivit på den avsiktsförklaring som finns mellan Stockholms stad och scooter-tjänsterna ännu. Staden bekräftar däremot att samtal förs med fler bolag som funderar på att etablera sig i staden, däremot kan de inte säga vilka.

På Linkedin finns det annonser där Circ söker efter personal i Sverige. Bland annat en HR-chef och en "City manager".

Circ har sitt huvudkontor i Berlin i Tyskland men deras första lansering skedde i Zürich i Schweiz tidigare under året. Bolaget hette tidigare Flash och grundades av Lukasz Gadowski, som tidigare dragit igång matleverantören Delivery Hero tillsammans med svenske Niklas Östberg.

Bolaget finns idag i sju länder och har enligt techsajten Sifted tagit in 55 miljoner euro i riskkapital.

Läs mer