Sök

Doldismiljardären Magnus Rausing investerar i Zaver

Zaverfintech

Zavers grundare Amir Marandi och inus Malmén. Foto: Press

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Startupen och Klarna-utmanaren Zaver får in ännu en tung investerare.
Doldisen Magnus Rausing, arvtagare till Tetra Pak-imperiet, kliver nu in i bolaget och blir en av de större externa ägarna.

Zavers tjänst riktar sig främst mot personer som vill kunna genomföra säkra betalningar sinsemellan och därmed även minska bedrägerier vid köp online. Förra året inledde bolaget också en breddning där de började erbjuda sin mjukvara till företag.

Redan från start har Zaver backats av tunga investerare som finansmannen Tom Dinkelspiel, spelmiljardären Lars Wingefors och affärsängeln Bo Mattsson.

Nu kliver även doldisen Magnus Rausing in, kan Breakit berätta.

”Det är roligt att han tror på vår vision och på oss. Vi är riktigt glada att ha honom med på tåget”, säger Zavers vd Amir Marandi till Breakit.

Magnus Rausings farfars far startade Tetra Laval och hans far Jörn Rausing driver idag koncernen med sina två syskon. Jörn Rausing är världens 167:e rikaste man enligt Forbes.

Arvtagaren Magnus Rausing är 28 år och född i England. Han bor nu i New York där han driver riskkapitalfonden Mahr projects där han investerar i startups som har fokus på gränssnittet mellan konsument och teknik.

Mahr projects har hittills investerat i cirka 20 startups – alltifrån en app som hjälper dig att sova bättre och stressa mindre till olika energidrycker.

”Det här är en kvalitetsstämpel som visar att vi är något på spåren och att vi ändå gör något rätt. Att få in en investerare som bor i New York öppnar också upp andra dörrar. Det betyder att vi får ett nätverk som inte enbart är begränsad till Sverige", säger Amir Marandi.

Amir Marandi berättar för Breakit att Magnus Rausing fick upp ögonen för Zaver i samband med bolagets senaste investeringsrunda som avslutades i början av april.

Då tog bolaget in 11,5 miljoner kronor i en runda som leddes av riskkapitalbolaget Inventure, tillsammans med Inbox Capital och ett antal affärsänglar som Atomico-partnern Joen Bonnier, finansmannen Tom Dinkelspiel, investeraren Pontus Hagnö, Izettle och Spotify-investeraren Fabian Hielte, Evolution Gamings grundare Fredrik Österberg och Cint-grundaren Bo Mattsson.

Amir Marandi vill inte avslöja hur mycket pengar Magnus Rausing har gått in med.

”Men jag kan säga att han blir en större extern investerare i bolaget”, säger han till Breakit.

Vad ska ni använda pengarna till?

”Fokus just nu är att skala upp verksamheten snabbare än innan. Vi har också en dröm om att inte bara vara kvar i Sverige.”

Läs mer