Sök

Succé för Impact Challenge – här är bolagen som skiner lite extra

KlarnaDreamsBreakit Impact Challenge

Joakim Jörlander och Naima Yosef från Dreams. Foto: Dennis Erixon.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

De får hederspris för sitt klimatarbete.

Under den senaste månaden har över 430 företag deltagit i Breakit Impact Challenge. De har alla antagit utmaningen om att bli klimatsmartare och sett över såväl resvanor som leverantörer och klimatkompensation.

227 företag har klarat av hela utmaningen (läs mer om hur det gått här) – något vi firar med en jättefest och prisutdelning på Impact-hubben Norrsken i Stockholm under onsdagskvällen.

Här passar vi även på att dela ut hederspriser till tre bolag som vi tycker stuckit ut lite extra, i samarbete med våra sponsorer Nordic Green Energy, Kivra och SJ.

Här är kategorierna och de bolag som prisas; 

Årets eldsjäl: LegalWorks

Årets klimat-tweakede affärsmodell: Dreams

Årets förändringsresa: Klarna

Utnämningen Årets eldsjäl motiveras med att den går till ett företag som ”med liv och lust tagit sig an varje steg med stort allvar”, och samtidigt inspirerat andra till förändring. Här fick alltså byrån LegalWorks kliva upp på scenen för att prisas.

Anna Lensmar-Friedman vid LegalWorks berättar att bolaget workshopat sig igenom alla steg och strävat efter att undvika krångliga policys.

”Det här gjorde vi inte för att vinna, men när vi står här är det himla kul”, säger Anna Lensmar-Friedman.

Spar-appen Dreams prisas med Årets klimat-tweakede affärsmodell för arbetet de gjort med att se över och göra sin affärsmodell klimatsmartare.

”Ett företag som inte bara tweakat sin verksamhet så att den hjälper människor uppfylla sina drömmar utan även påverkar dem att drömma klimatsmart”, lyder motiveringen.

Naima Yosef från Dreams säger att de alltid varit engagerade i att göra de rätta sakerna i sin affärsmodell.

”Det blir som när man joggar, att man tar lite mer fart när folk kollar, det här var kicken vi behövde. Alla samlas och krigar igenom”, säger Naima Yosef om utmaningen. 

Dreams, som inspirerar folk att spara till sina drömmar, uppmuntrar exempelvis människor att drömma hållbart genom att peppa användare mot mer klimatsmarta resealternativ.

Fintech-jätten Klarna skiner också lite extra och hedras med Årets förändringsresa. En utmärkelse som går till det bolag som gjort den största förändringsresan i Breakit Impact Challenge.

Vi har tidigare rapporterat att Klarna, med sin 2500 anställda, har beslutat att göra hela företaget klimatneutralt i år, och bland annat bokat ett helt eget tåg istället för flyg till en konferensresa i Berlin.

”Företagets medarbetare har gått in i denna förändringsresa med stort engagemang och på så sätt skapat förutsättningar för en ny klimatsmart framtid”, lyder motiveringen.

Klarnas Sara Davidsson kommenterar; 

”Det känns superroligt såklart, vi är lite chockade, vi var inte med för att vinna men det är fantastiskt kul att göra det. Och fantastiskt kul vilka ringar på vattnet det skapar internt i vår organisation”, säger Sara Davidsson.

 

 

Läs mer