Det händer på Brilliant Minds 2019 – då talar Barack Obama

Brilliant Minds Musik Hållbarhet
Det händer på Brilliant Minds 2019 – då talar Barack Obama

Natalia Brzezinski, Barack Obama, Daniel Ek och Greta Thunberg. Samtliga hänger på Brilliant Minds i Stockholm i dagarna. Foto. TT/press

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Nu pågår Brilliant Minds. Här är allt vi lyckats gräva fram hittills.

Uppdatering: Det här händer på Brilliant Minds under fredagen.

Brilliant Minds har kallats för “ett kreativt Davos”. Men till skillnad från konferensen i Davos är alla medier portade och hemlighetsmakeriet omfattande. Det går inte att köpa de åtråvärda biljetterna ens om man har råd, det är enbart inbjudan som gäller. 

Natten till torsdag anlände huvudtalaren Barack Obama med hela sin familj till Stockholm, rapporterar Expressen. 

Breakits redaktion har ägnat en stor del av det senaste dygnet åt att gräva fram detaljer kring det hajpade eventet där bland många andra ovan nämnda Barack Obama, Greta Thunberg, John Kerry, popstjärnan Cardi B och Snap-grundaren Evan Spiegel ska tala (se hela listan i botten av artikeln). 

Arrangörsduon Daniel Ek och Ash Pournouri tycks ha satt en effektiv munkavel på all sin personal och inbjudna gäster. För det har inte varit helt lätt att få information. 

Men en del information har ändå läckt ut och den har vi så klart snappat upp. Exempelvis har vi kommit över en av de exklusiva inbjudningarna.

Årets tema för konferensen är “The Fluxability Quotient”. I inbjudan utvecklas detta med följande, kanske inte helt klargörande, rader:

“Flow. Transition. The power of conscious evolution. FQ measures sustainability in the art of constant transformation. Brilliant Minds 2019 will empower individuals and ideas to make the world more innovative and prepared for progress through constant change”.

Mycket mer än så får inte ens de inbjudna konferensdeltagarna veta i förhand. Själva programpunkterna avslöjas först när de anländer till Grand Hotel i Stockholm där Brilliant Minds arrangeras. Förklaringen till detta är den höga säkerheten som eventen kringgärdas av bland annat på grund av att den tidigare presidenten Obama ska delta:

“På grund av säkerhet och privata restriktioner kan vi inte dela (programmet) tidigare”, står det i inbjudan.

Under torsdagsmorgonen stod det dock klart att både Greta Thunberg och Barack Obama kommer att tala under torsdagen. Programmet börjar klockan 16 och då uppträder Seinabo Sey. 

Därefter talar en rad personer under temat "The essence of being a Swede". På talarlistan under den punkten återfinns startupen Gigitals grundare Viktoryia Khromchanka, klimatkämpen Greta Thunberg samt skådisen Joel Kinnaman. Därefter intervjuar Brilliant Minds vd Natalia Brzezinski Barack Obama på scen. 

Konferensen inleds idag och avslutas med en stor fest på lördagskvällen. På detta “Epic block party” uppmanas alla gäster att klä sig en smula enkelt. För så måste väl ändå klädkoden “come as you are – preferable sneakers and a jacket” tolkas?

Platsen för festen är Slakthusområdet och festen drar i igång klockan 21.00 och dörrarna stängs inte förrän klockan 03.00 på söndagsmorgonen. Förra året var avslutningsfesten i spegelsalen på Grand Hotel och då uppträdde Zara Larsson. 

I samband med konferensen sker en rad kringevent. Bland annat var en av de kända talarna, supermodellen Naomi Campbell, på besök i Tensta med Quincy Jones III under gårdagen.

Det ska också ha anordnats en middag på Spotify med en rad världsstjärnor. Daniel Eks fru Sofia Ek har också anordnat en middag på hotellet Ett hem där designern Diane von Furstenberg var huvudgäst. 

Spana in talarlistan nedan:

Tipsa

Vet du mer? Kontakta Breakit

Läs mer

Den perfekta stormen – 6 orsaker till att 200 får gå från Nent

Maträddaren Karma dubblar trots pandemin – men förlusten är också stor: ”Fortsatt expansion”

Jag köpte mig in på Obamas hotell – efter att ha nobbats av Brilliant Minds

Läs fler artiklar
LÄS MER